Розвідник спростував міф про Моторолу й інших ватажків бойовиків на Донбасі
Категорія
Події
Дата публікації

Розвідник спростував міф про Моторолу й інших ватажків бойовиків на Донбасі

Розвідник спростував міф про Моторолу й інших ватажків бойовиків на Донбасі
Джерело:  online.ua

Екс-розвідник, який воював в зоні АТО на Донбасі, інструктор-волонтер Олег (Птах) Бондаренко спростував міф про те, що так звані "польові командири" бойовиків на кшталт Арсенія Павлова (Мотороли) і Михайла Толстих (Гіві) схожі на легендарних ватажків часів Громадянської війни 1918-1922 років, зазначивши, що вони нічого не вирішують і ні на що не впливають.
Про це він розповів в інтерв'ю ONLINE.UA.
Відповідаючи на питання, чи вирішують щось так звані "польові командири", або це просто "медійні персони", маріонетки, розвідник відповів:
"Ні, безумовно, над ними є своє керівництво, свої командири і начальники. Інша справа, що вони чимось схожі, вони себе позиціонували, як якісь "батьки Махно". Але батько Махно мав під собою якісь реальні сили, і він був автономний від всіх. У нього була ідеологія, він був глибоко освіченою людиною, для початку", - сказав Бондаренко.

Читайте також: Ро сіяни тренуються стріляти на Донбасі, а деякі не знають, де вони - розвідник
За його словами, головна відмінність між Нестором Махном і ватажками бойовиків в тому, що від анархіста під час Громадянської війни 1918-1922 років багато чого залежало, в той час як Гіві, Моторола та інші командири банд бойовиків ні на що не впливають.
"Він знав історію, він мав поняття про геополітику як таку, і він був в центрі подій, в яких від нього багато чого залежало. Від цих же як не залежало нічого, так і не залежить. Вони мають в своєму підпорядкуванні відморозків, за великим рахунком. Це не армія, на відміну від армії Махна. Там був теж свій відсоток відморозків, з цим ніхто не сперечається. Вони туди, власне, тому і йшли", - зазначив розвідник.
"Але тут - зовсім інше, це ніякий не Махно, ніяка не вольниця, ніяка не анархія. Там ні у одного, ні в другого, ні у до них подібних ніколи не було кадрових військових в підрозділах. Ніколи! Там були саме самі ось ці персонажі, плюс їхнє найближче оточення, яке вони взяли горлом і полум'яними промовами. Ось і все", - додав він.
Більше читайте в інтерв'ю на ONLINE.UA: Путін не награвся, питання великої війни з Росією вже не стоїть - український розвідник.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?