Нехай мені буде гірше: прем'єр Нідерландів заспокоїв Україну
Категорія
Політика
Дата публікації

Нехай мені буде гірше: прем'єр Нідерландів заспокоїв Україну

Нехай мені буде гірше: прем'єр Нідерландів заспокоїв Україну
Джерело:  Associated Press

Глава уряду Нідерландів Марк Рютте заявив про початок підготовки до ратифікації Угоди про асоціацію між Україною та країнами Євросоюзу.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Associated Press.


Рютте підкреслив, що його уряд має ще багато роботи з огляду на те, що документ Угоди повинен бути схвалений Палатою представників і Сенатом Голландії, при цьому в нижній палаті коаліція прем'єр-міністра представлена ​​75 місцями з 150, в той час як в Сенаті йому доведеться покладатися на підтримку проєвропейських опозиційних партій.


Читайте також: Ні працювати, ні жити: Нідерланди озвучили нові вимоги до України


Він також спрогнозував падіння своєї репутації серед виборців надалі, проте зазначив, що ратифікація Угоди про асоціацію між Євросоюзом та Україною знаходиться в національних інтересах Нідерландів. "Це гарантує те, що Європа може бути і залишається єдиним фронтом проти все більш дестабілізуючої зовнішньої політики Росії. Це безпосередньо впливає на безпеку тут, в Нідерландах", - підкреслив Марк Рютте.


Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  Марк Рютте заявив, що Нідерланди готові відмовитися від асоціації з Україною в разі, якщо в Угоді буде прописано надання Україні оборонних гарантій і передбачено подальше членство в ЄС.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?