Обама розкрив деталі жорсткої розмови з Путіним
Категорія
Світ
Дата публікації

Обама розкрив деталі жорсткої розмови з Путіним

Обама розкрив деталі жорсткої розмови з Путіним
Джерело:  online.ua

Президент США Барак Обама заявив про те, що під час останньої зустрічі з президентом Росії  Володимиром Путіним  в Китаї звертався до нього з вимогою припинити хакерські атаки на США, пригрозивши в іншому випадку наслідками.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  ukrinform.ru.


Свою заяву Обама зробив на підсумковій прес-конференції 16 грудня у Вашингтоні.


"На початку вересня, коли я бачився з президентом Путіним в Китаї, я відчував, що ефективніше було поговорити з ним безпосередньо, і сказати йому припинити це (хакерські атаки - Ред.), І що можливі наслідки, якщо вони цього не зроблять", - сказав Обама.


Читайте також:  Місце і час виберемо самі: Обама зробив гучну заяву про помсту Путіну


За його словами, після кібератак під час передвиборної кампанії в США фальсифікації виборчого процесу не відбулося, але мав місце витік вкрадених файлів в WikiLeaks.


Обама також повідомив, що ситуація була врегульована тим шляхом, яким і мало бути.


Глава Білого дому підкреслив, що між нинішньою адміністрацією і кабінетом обраного президента Дональда Трампа не було ніяких непорозумінь у питаннях втручання Росії у виборчий процес, і на цьому, за словами Обами, акцентували увагу обидві партії в Конгресі США.


«Я сподіваюся, обраний президент подібним чином буде піклуватися про те, щоб ми не мали втручання ззовні в наш виборчий процес", - додав Обама.


Як повідомляв ONLINE.UA,  16 грудня прес-секретар президента Росії Володимира Путіна Дмитро Пєсков назвав "непристойними" звинувачення на адресу Кремля з боку США в хакерських атаках і зажадав доказів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?