Скандал з бойовиком-нацистом в Кремлі: з'явилася пікантна деталь
Категорія
Світ
Дата публікації

Скандал з бойовиком-нацистом в Кремлі: з'явилася пікантна деталь

Скандал з бойовиком-нацистом в Кремлі: з'явилася пікантна деталь
Джерело:  Gazeta.ru

Керівник "приватної військової компанії "Вагнер", що готує російських найманців для участі в бойових діях в Сирії і Україні, Дмитро Уткін, недавно помічений на урочистому прийомі в Кремлі, знаходиться в базі даних програми "Жди меня".


Про це розповіла колишня дружина Вагнера Олена Щербініна, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Газета.Ru".


Щербініна розлучилася з Уткіним на початку 2000-их років, і в 2015 році залишила в "Жди меня" заявку: "У 2000 році я поїхала в Москву, мій чоловік залишався в Печорах. Командував військовою частиною на кордоні з Естонією. Більше ми не бачилися. Через рік він дзвонив моїй мамі в Буденновск. Потім я дзвонила в частину, де був вже новий командир, який не володів інформацією про його місцезнаходження та переказ. Зв'язок урвався. Він, як і я, народжений у 1970 році. Допоможіть знайти. У червні 2015-го його бачили в Краснодарському краї, Гарячий Ключ, він приїжджав до когось з військових, але точної інформації немає. Я впевнена, що він теж хоче знати про мене, якщо він живий".


Читайте також: За Путіна на Донбасі воювали нацисти з приватної армії: з'явилися фото і подробиці


Жінка подивилася на фото Вагнера і підтвердила, що це її колишній чоловік: "Так, це він - Дмитро Валерійович Уткін. І якщо він в гарячих точках, то це на нього дуже схоже. Він по натурі воїн і бойовий офіцер". Щербініна зазначила, що її екс-чоловік родом з України, має громадянство РФ і брав участь у військовій кампанії в Чечні.


Нагадаємо, раніше в ЗМІ публікувалися результати розслідувань, які доводять, що підготовлений "приватною військовою компанією "Вагнер" підрозділ в числі "ввічливих людей" брав участь в анексії Криму, після чого здійснював зачистки серед проросійських бойовиків на Донбасі. З 2015 року найманці Вагнера працюють в Сирії.


Раніше  Вагнера помітили серед запрошених на прийом президента РФ Володимира Путіна в Георгіївському залі Кремлівського палацу на честь Дня Героїв Вітчизни, через що в мережі розгорівся скандал.


Як повідомляв ONLINE.UA, прес-секретар Путіна  Дмитро Пєсков підтвердив, що Дмитро Уткін, відомий як Вагнер, був присутній на прийомі в Кремлі як кавалер ордена Мужності від Новгородської області.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?