"Майдан" в столиці Польщі: з'явилися нові подробиці і відео
Категорія
Світ
Дата публікації

"Майдан" в столиці Польщі: з'явилися нові подробиці і відео

"Майдан" в столиці Польщі: з'явилися нові подробиці і відео
Джерело:  online.ua

У столиці Польщі Варшаві тривають  акції протесту, які почалися увечері 16 грудня проти змін в законодавство Польщі, що обмежують, на думку польської опозиції, свободу слова.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Польське радіо".


У п'ятницю, 16 грудня, під час засідання польського парламенту - Сейму - представники опозиційних польських політичних партій заблокували трибуну парламенту, таким чином висловлюючи протест в тому числі проти виключення з засідання депутата від партії «Громадянська платформа» Міхала Щерби і планів щодо обмеження доступу журналістів на засідання Сейму.


Незважаючи на заблоковану трибуну, депутати прийняли бюджет країни на 2017 рік: частина депутатів зібралася в Колонній залі Сейму, де проголосували за документ.


Читайте також:  У Польщі на масовій акції пригрозили українцям смертю: опубліковано відео


При цьому польські опозиціонери вважають, що дане голосування було незаконним.


Пізно увечері 16 грудня мітингувальники в Варшаві заблокували будівлю Сейму, де знаходилися близько 200 депутатів, перекривши для них виходи.


Повідомлялося про сутички з поліцією.


У той же час глава міністерства внутрішніх справ Польщі Маріуш Блащак, передає "Українська правда", заявив, що акції протесту польської опозиції під будівлею Сейму є спробою незаконного захоплення влади.


Блащак в тому числі порівняв протести опозиції з подіями 1992 року, коли було відсторонено від влади уряд Яна Ольшевського.


Глава польського МВС зазначив, що до протестів причетні партії Nowoczesną, PSL та "Громадянська платформа".


Акція протесту перед будівлею Сейму у Варшаві 17 грудня триває. Також запланований мітинг перед Президентським палацом у Варшаві.


Крім того, 17 грудня проходить засідання опозиційної польської партії «Громадянська платформа», на якому обговорюються останні події в Сеймі, які вже були названі низкою ЗМІ парламентською кризою в Польщі.



Як повідомляв ONLINE.UA,  16 грудня учасники протесту в Польщі заблокували будівлю Сейму. При цьому глава правлячої в Польщі партії "Право і справедливість" Ярослав Качинський і прем'єр країни Беата Шидло покинули будівлю парламенту в Варшаві, прорвавшись за допомогою поліції крізь блокаду протестуючих.


Також повідомлялося, що поліція застосувала до мітингуючих сльозоточивий газ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?