"Майдан" в Польщі: влада і опозиція роблять заяви, з'явилося нове відео
Категорія
Світ
Дата публікації

"Майдан" в Польщі: влада і опозиція роблять заяви, з'явилося нове відео

"Майдан" в Польщі: влада і опозиція роблять заяви, з'явилося нове відео
Джерело:  online.ua

Прем'єр-міністр Польщі Беата Шидло порадила опозиції, яка влаштувала  акції протесту у Варшаві, не влаштовувати авантюри і служити людям, а опозиціонери вимагали від прокуратури розібратися зі спікером парламенту.
Про це повідомляє ONLINE.UA.
Так, польський прем'єр-міністр Беата Шидло закликала політиків зосередитися на служінні людям і побудові суспільства.
Як повідомляє «Польське радіо», таким чином глава кабміну висловила своє ставлення до «Майдану» у Варшаві.


Читайте також: "Майдан" в столиці Польщі: з'явилися нові подробиці і відео

«Сьогодні для багатьох політиків змістом їх діяльності стають авантюри. Заради власних політичних інтересів вони концентруються саме на підбурюванні до постійних авантюр, а не займаються тим, що нам довірено вами: служба для іншої людини, свідома турбота про батьківщину, про суспільство. Ми повинні бути разом, ми можемо розрізнятися у поглядах, але ми повинні пам'ятати, що всі ми живемо тут, у Польщі», — заявила вона.


Тим часом, представники опозиції звернулися в прокуратуру з вимогою оцінити дії спікера польського парламенту Марека Кухцинского і законності голосування за бюджет країни.


Звернення до окружної прокуратури Варшави направив лідер партії Nowoczesna Ришард Петру, який заявив про можливе скоєння злочину спікером Сейму, передає Onet.pl.


Опозиціонер попросив прокуратуру внести в Сейм клопотання про зняття недоторканності з Кухцинского. Також він звинуватив спікера у невиконанні посадових обов'язків, зокрема, неналежне інформування всіх депутатів про засіданнях Сейму, недотримання кворуму, обмеження роботи депутатів.


Читайте також: В Польщі на масовій акції погрожували українцям смертю: опубліковано відео

У свою чергу, голова найбільшої опозиційної партії "Громадянська платформа" і екс-глава МЗС Гжегож Схетина оголосив про намір звернутися до прокуратури з приводу голосування за держбюджет, повідомляє RMF24.
Депутати опозиції стверджують, що під час вчорашнього голосування за бюджет парламентарії від правлячої партії "Право і справедливість" дописували свої імена в список присутніх вже після завершення засідання.
"Всі, хто порушив закон, повинні знати, що відповідатимуть за це", - заявив Схетина, підкресливши, що бюджет був прийнятий незаконно.
Тим часом, у мережі з'явилося нове відео з акцій протесту в польській столиці.



Як повідомляв ONLINE.UA, протести  в столиці Польщі почалися ввечері 16 грудня — опозиція виступила проти змін в законодавство Польщі, котрі, на її думку, обмежують свободу слова в країні.


Вдень 16 грудня опозиція блокувала роботу Сейму, відмовившись брати участь у засіданнях на знак протесту проти  обмеження доступу представників ЗМІ на слухання. За новим законом, з наступного року запис на засідання можуть вести лише 5 польських телекомпаній. Ініціатори введення цих обмежень запевнили, що представники ЗМІ відволікають депутатів.


Депутати опозиційних партій назвали нововведення обмеженням свободи слова і простояли кілька годин біля трибуни спікера Сейму, зірвавши голосування по бюджету на 2017-й рік. Після цього, згідно з рішенням парламентарів від провладної партії, голосування було перенесено в інший зал.
Після цього опозиція звинуватила депутатів від правлячої партії "Закон і справедливість" у тому, що вони прийняли бюджет на наступний рік з порушеннями законодавства, та документ є нелегітимним.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?