"Майдан" в Польщі: з'явилося нове відео сутичок з поліцією
Категорія
Світ
Дата публікації

"Майдан" в Польщі: з'явилося нове відео сутичок з поліцією

"Майдан" в Польщі: з'явилося нове відео сутичок з поліцією
Джерело:  online.ua

В мережі з'явилося нове відео сутичок польської поліції з протестувальниками  опозиції, котрі влаштували свій «Майдан» у центрі Варшави.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ролик, опублікований на youtube.
Відео було знято вранці 17 грудня, після нічних пікетів перед Президентським палацом і Сеймом.
Учасники акції закликали президента країни Анджея Дуду накласти вето на закон про масові зібрання і заявили про те, що їхні протести стануть постійними і будуть розгорнуті також і в регіонах, передає "Польське радіо".



Читайте також: В Польщі на масовій акції погрожували українцям смертю: опубліковано відео


Тим часом, в залі засідань польського парламенту продовжують перебувати опозиційні депутати. Також  продовжуються і акції протесту на вулицях Варшави.

У свою чергу, президент Польщі Анджей Дуда закликав учасників протестів вгамувати свої емоції і перенести їх у політичну площину. Також він запевнив, що готовий до посередництва між парламентською більшістю і опозиційними партіями.
«Ми були свідками поведінки, яке важко назвати гідним парламентаріїв», - написав він.
Також Дуда висловив переконання, що цей спір не вдасться швидко завершити.


Читайте також: "Майдан" у столиці Польщі: з'явилися нові подробиці та відео

«Я розраховую на добру волю, здоровий глузд і державницьку позицію, як з боку опозиційних партій, так і парламентської більшості», - написав він.
Як повідомляв ONLINE.UA,  протести в столиці Польщі почалися увечері 16 грудня — опозиція виступила проти змін у законодавство Польщі, які, на її думку, обмежують свободу слова в країні.
Вдень 16 грудня  опозиція блокувала роботу Сейму, відмовившись брати участь у засіданні в знак протесту проти обмеження доступу представників ЗМІ на слухання. Згідно з новим законодавством, з наступного року запис на засіданні зможуть вести тільки п'ять польських телекомпаній. Ініціатори введення цих обмежень заявили, що представники ЗМІ відволікають депутатів.
Депутати опозиційних партій назвали нововведення обмеженням свободи слова і простояли кілька годин біля трибуни спікера Сейму, зірвавши голосування по бюджету на 2017-й рік. Після цього, згідно з рішенням парламентарів від провладної партії, голосування було перенесено в інший зал.
Після цього опозиція звинуватила депутатів від правлячої партії "Закон і справедливість" у тому, що вони прийняли бюджет на наступний рік з порушеннями законодавства, та документ є нелегітимним.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?