Ультиматум боевикам от добробатов: в батальоне "Донбасс" прояснили детали
Категорія
Події
Дата публікації

Ультиматум боевикам от добробатов: в батальоне "Донбасс" прояснили детали

Ультиматум боевикам от добробатов: в батальоне "Донбасс" прояснили детали
Джерело:  online.ua

Українські добровольці мають намір  домагатися виконання бойовиками ДНР і ЛНР висунутого їм ультиматуму  через блокування автомобільних та залізничних шляхів, а також постачання гуманітарних вантажів на окуповані території.

Про це заявив ветеран батальйону «Донбас» Євген Шевченко, передає ONLINE.UA з посиланням на  112.ua.

"Механізм дуже простий, у нас вже є досвід з цього приводу, коли в грудні 2014 року ми також частково блокували дороги, гуманітарні конвої», — нагадав він.


Ветеран розповів, що тоді добровольці висували вимогу негайного звільнення добровольців, які з Іловайська ще перебували в полоні».


Читайте також: Бойовики ДНР плюнули на жест доброї волі від України

«Протягом тижня 96 наших хлопців повернулися додому. В принципі, на сьогоднішній день ми плануємо так само діяти, враховуючи успішний досвід, і долучити до блокади також залізничні колії», - додав він.
Шевченко зазначив, що ці дії з представниками влади не узгоджувалися.
"Узгоджуються наші дії з волонтерськими, добровільними, ветеранськими організаціями, дуже багато людей бажає долучитися до наших дій з метою якнайшвидшого звільнення наших полонених хлопців. Вимога просте: всіх", - зазначив він.


Читайте також: Обмін полоненими з бойовиками: Україна оголосила про нове рішення

У свою чергу, радник голови СБУ Юрій Тандем, коментуючи заяву добровольця, зазначив, що блокада окупованих територій діє вже давно.
"На жаль, за ту лінію зараз не пересуваються вантажі, давним-давно це все перекрито. Є кілька точок, через які переміщуються люди, які там живуть", - сказав він.



Як повідомляв ONLINE.UA, раніше президент Россії Володимир Путін вимагав зняття економічної блокади з окупованих територій Донбасу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?