В НАТО зробили гучні заяви щодо Сирії і холодної війні з Росією
Категорія
Світ
Дата публікації

В НАТО зробили гучні заяви щодо Сирії і холодної війні з Росією

В НАТО зробили гучні заяви щодо Сирії і холодної війні з Росією

Збройні сили країн-членів НАТО не будуть нарощувати своєї участі в сирійській війні, а у відносинах з Росією Альянсу необхідно шукати можливості для діалогу, оскільки Захід не хоче ескалації напруженості і холодної війни з Кремлем.
Про це заявив генеральний секретар Північноатлантичного альянсу Йенс Столтенберг, передає ONLINE.UA з посиланням на його інтерв'ю німецькому виданню Bild.
"Розглядаючи становище в Сирії, партнери по НАТО прийшли до висновку, що військова операція зробить жахливу ситуацію ще жахливіше", — підкреслив він.
Крім того, генсек Альянсу додав, що в деяких випадках "витрати на застосування військових засобів перевищують вигоду".


Читайте також: Що написано у Путіна на лобі: названі два варіанти закінчення війни Кремля

У разі військового втручання сил Альянсу "ми ризикували б розростанням регіонального конфлікту або тим, що загине ще більше невинних жертв", зазначив Столтенберг.
Генсек НАТО додав, що "якщо на кожну проблему, на кожного гуманітарну катастрофу ми будемо відповідати військовими засобами, то опинимося в світі з ще більшою кількістю воєн і страждань".
У той же час, він привітав рішення Європейського Союзу продовжити санкції проти Росії за її дій в Україні ще на півроку. Столтенберг зазначив, що продовження строку дії санкцій "посилає чіткий сигнал Москві, що за порушення норм міжнародного права і зміна меж за допомогою сили доведеться дорого заплатити".


Читайте також: Вбивай більше, ця війна священна: мережа вирує через відео з путінським патріархом

При цьому генсек НАТО підкреслив, що необхідно продовжувати шукати можливості для діалогу з Росією.


Генсек Альянсу уточнив, що на засіданні ради НАТО – Росія у понеділок, 19 грудня, будуть обговорюватися теми, "які мають значення для європейської безпеки, в тому числі конфлікт в Україні".


Нагадаємо,  раніше в інтерв'ю ONLINE.UA російський політолог Дмитро Орєшкін висловив впевненість в тому, що участь в сирійській війні стане для президента Росії Володимира Путіна пасткою.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?