Різке загострення на Донбасі: з'явилися нові дані про бої і втрати
Категорія
Події
Дата публікації

Різке загострення на Донбасі: з'явилися нові дані про бої і втрати

Різке загострення на Донбасі: з'явилися нові дані про бої і втрати
Джерело:  online.ua

В бою під Дебальцевому Донецької області, який йде більше доби, за неофіційними даними, загинули шестеро українських бійців, а не п'ятеро, як повідомлялося раніше, також стало відомо, що поранені до 25 українських воїнів.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook журналіста Юрія Бутусова.


«Зв'язався з командуванням батальйону 54-ї бригади, який бере участь в боях. На жаль, підтверджуються дані по втратах. У бою знаходиться по суті зведений загін з бійців різних підрозділів 54-ї бригади. На даний момент загальні втрати за добу боїв, за неофіційними, - 6 загиблих українських воїнів. До двадцяти п'яти чоловік поранено. Група поранених воїнів вже знаходиться в дніпровській лікарні Мечникова, за їх життя борються лікарі», - повідомив Бутусов.


«Основної шкоди завдала російська артилерія і міномети, в районі розгорнуто кілька батарей, включаючи калібри 152, 122, 120 мм. Противник підготувався до збройної провокації. Найбільша тяжкість обстрілів російської артилерії доводиться по селах Миронівське і Луганське в нашому ближньому тилу. У Миронівському зникло світло», - також додав Бутусов.


Читайте також:  Бойовики завдають ударів по силам АТО, просто почитавши Facebook - український розвідник


«У районі висоти 220 противник висунув тактичні резерви - два підрозділи бронетехніки. Противник не робить в даний час атакуючих дій, але продовжує обстріл. Обстановка зберігається напруженою. Повністю придушити вогонь важкої артилерії противника не вдалося», - додав журналіст.


Він також повідомив, що великі втрати понесли і російські підрозділи.


«Причиною битви є провокаційні дій російських окупаційних військ в цьому районі, які утримують територію, яка за умовами Мінських угод знаходиться під нашим контролем», - написав Бутусов.


Раніше він повідомив, що важкі бої на Дебальцевській дузі, в смузі 54-ї мотопіхотної бригади, йдуть більше доби


«Бої йдуть в "сірій зоні" - районі висоти 220 між селами Калинівка та Логвинове поблизу Дебальцеве. Там противник розмістив свій опорний пункт, який контролює підступи до Дебальцеве, і є панівною висотою в даному районі. Це та сама висота, в бою за яку 29 червня загинув доброволець "Правого сектора" Василь Сліпак і ще двоє українських військовослужбовців ... Це важкий день для всієї України», - написав Бутусов.


У той же час волонтер Мирослав Гай у своєму Facebook повідомив, що у бойовиків втрати склали 20 осіб убитими і 30 пораненими.


"Підтверджені втрати противника 200-20, 300-30. В результаті бою наступ відбито і ми ще значно поліпшили свою тактичне положення", - написав Мирослав Гай.


Як повідомляв ONLINE.UA,  в штабі АТО заявили, що в районі Світлодарської дуги в районі Дебальцево в Донецькій області 18 грудня загинули п'ятеро українських військових, ще шестеро отримали поранення, при цьому було ліквідовано 20 бойовиків.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?