Загострення на Донбасі: з'явилися нові дані про втрати бойовиків і наслідки боїв
Категорія
Події
Дата публікації

Загострення на Донбасі: з'явилися нові дані про втрати бойовиків і наслідки боїв

Загострення на Донбасі: з'явилися нові дані про втрати бойовиків і наслідки боїв

Українська розвідка повідомляє, що  в районі Світлодарської дуги під Дебальцеве Донецької області в результаті боїв  загинули більше 25 бойовиків і до 30 були поранені.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-центр штабу АТО.
В районі Світлодарської дуги близько 6 ранку російсько-окупаційні війська почали артилерійську підготовку із застосуванням мінометів і ствольної артилерії.
"Українською стороною Спільного центру контролю і координації припинення вогню негайно був зроблений запит на введення режиму "тиші". Втім противник значними силами спробував здійснити обхідний маневр опорних пунктів Збройних Сил України в районі населеного пункту Луганське з метою вибити передові підрозділи сил АТО з займаних позицій і змінити лінію зіткнення сторін", - йдеться в повідомленні.
Читайте також: Бойовики завдають ударів по силам АТО, просто почитавши Facebook - український розвідник
Відзначається, що українські бійці прийняли бій, в ході якого перехопили ініціативу, відкинули противника і зробили контратаку у фланг супротивникові. Бойовики були змушені відійти, кинувши при цьому військове майно і спорядження російського виробництва.
За даними розвідки, втрати бойовиків склали більше 25 чоловік убитими і до 30 поранених.
Також повідомляється, що протягом 18 грудня бойовики неодноразово відкривали вогонь по позиціях ЗСУ на Світлодарській дузі й прилеглих населених пунктах з 122-міліметрової артилерії і 120-міліметрових мінометів. В результаті обстрілу пошкоджено об'єкти цивільної інфраструктури та лінії електропередач.
Місто Світлодарськ та навколишні села залишилися без світла. Пізно ввечері три артилерійські снаряди розірвалися біля школи в Луганському.
Як повідомляв ONLINE.UA,  в бою під Дебальцеве Донецької області за неофіційними даними загинули шестеро українських бійців, а не п'ятеро, як повідомлялося раніше, також стало відомо, що поранені до 25 українських воїнів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?