Головні заяви влади щодо "ПриватБанку" зібрали в одному відео
Категорія
Економіка
Дата публікації

Головні заяви влади щодо "ПриватБанку" зібрали в одному відео

Головні заяви влади щодо "ПриватБанку" зібрали в одному відео
Джерело:  online.ua

Опубліковано повне відео брифінгу міністра фінансів Олександра Данилюка та голови Національного банку України Валерії Гонтаревої про націоналізацію «ПриватБанку».
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на « 112 Україна ».
Як заявив Данилюк, банк на добу призупинив обслуговування юридичних осіб.
Крім того, він повідомив, що «ПриватБанк» після стабілізації ситуації навколо нього буде проданий.
"Після того, як банк повністю стабілізується, почне реалізовувати стратегічний план розвитку, держава планує цей банк продати. І це створює нормальні конкурентні умови на ринку", - заявив Данилюк.
Міністр фінансів також розповів, що власники "ПриватБанку" самі попросили уряд увійти в капітал банку.
Читайте також: На ціоналізація "ПриватБанку": Гонтарева розкрила важливу деталь
"Ліквідація дефіциту капіталу банку відбудеться в кілька етапів", - додав Данилюк.
"На першому етапі Міністерство фінансів випустить облігації на суму 43 млрд грн. Важливо відзначити наступне: власники самі звернулися до уряду з проханням увійти в капітал банку, а також щоб взяв на себе зобов'язання", - заявив Данилюк.
Міністр також підкреслив, що націоналізація «ПриватБанку» наблизить отримання Україною чергового траншу від Міжнародного валютного фонду.
Глава НБУ Валерія Гонтарєва повідомила, що Нацбанк визнав фінустанову неплатоспроможною, а також заявила, що відтоку грошей не очікується.
Читайте також: Вла да зробила гучну заяву про плани щодо "ПриватБанку"
За її словами, НБУ, усвідомлюючи всі проблеми "ПриватБанку" та враховуючи важливість його як системного банку для здоров'я фінансового сектора та економіки України в цілому, не міг чекати довше і відніс банк до категорії неплатоспроможних.
"Тому регулятор звернувся до уряду з пропозицією передати цей системно важливий банк в державну власність", - зазначила глава НБУ.
Вона розповіла, що акціонери, які не змогли виконати програму докапіталізації, направили лист до Кабінету міністрів з проханням про входження держави в капітал ПАТ "ПриватБанк".
"Цим листом акціонери зобов'язалися реструктурувати кредити, надані банком юридичним особам, з урахуванням вимог Національного банку до 1 липня 2017 року», - зазначила Гонтарева.
Як розповіла голова НБУ, акціонери "ПриватБанку" взяли на себе зобов'язання реструктуризувати кредити пов'язаних юридичних осіб до 1 липня 2017 року. Крім того, за словами Гонтаревої, понад 97% корпоративного кредитного портфеля "ПриватБанку" пов'язані з його акціонерами.
"Ситуація під контролем, ми не очікуємо відтоку грошей. Держава дає 100% гарантію на докапіталізацію банку", - підкреслила Гонтарева.
Гонтарева також додала, що Національний банк заперечує можливе зростання цін і девальвацію гривні в результаті націоналізації "ПриватБанку".




Як повідомляв ONLINE.UA, російське державне інформаційне агентство ТАСС видало нібито гучну новину про коментарі акціонера "ПриватБанку" Ігоря Коломойського про націоналізацію фінустанови, пославшись на фейкову сторінку Коломойського в Facebook.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?