Ситуація навколо "ПриватБанку": з'явилося відео з поясненнями Порошенка
Категорія
Економіка
Дата публікації

Ситуація навколо "ПриватБанку": з'явилося відео з поясненнями Порошенка

Ситуація навколо "ПриватБанку": з'явилося відео з поясненнями Порошенка

Президент Петро Порошенко роз'яснив кроки, які здійснив Кабінет міністрів з націоналізації "ПриватБанку".
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Fcaebook глави держави.
"Не дивлячись на те, що мова йде про приватну банківську установу, ці рішення не є чиєюсь приватною справою. Вони безпосередньо стосуються приблизно половини дорослого населення України - фізичних осіб, які є його клієнтами. Так само як і не менше половини всіх юридичних осіб, зареєстрованих в Україні.
Побічно від стану справ в цьому банку залежить вся фінансово-економічна ситуація в країні - настільки він великий, або, як кажуть фахівці, системний", - сказав Порошенко в своєму зверненні до українців.
За словами президента, держава гарантує клієнтам "Приватбанку" недоторканність і цілісність їх грошей.
"Тому його не можна помістити в прокрустове ложе стандартних технологій оздоровлення банків. Саме тому ми вдаємося до безпрецедентного рішення - його переходу в cтопроцентну державну власність. Держава бере на себе відповідальність і гарантує клієнтам «ПриватБанку» недоторканність і цілісність їх грошей", - зазначив він.

Читайте також: На ціоналізація "ПриватБанку": Гонтарева розкрила важливу деталь


Порошенко додав, що для посилення захисту вкладників «ПриватБанку» в якості невідкладного подав до Верховної Ради законопроект, який надає додаткові гарантії вкладів громадян в цій установі.


"Вони будуть такі ж, як для «Ощадбанку» - як для банку, який повністю належить державі", - сказав президент.



Як повідомляв ONLINE.UA,

в мережі опубліковано повне відео брифінгу міністра фінансів Олександра Данилюка та голови Національного банку України Валерії Гонтаревої про націоналізацію "ПриватБанку"

.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?