Загострення на Донбасі: з'явилися найважливіші подробиці
Категорія
Події
Дата публікації

Загострення на Донбасі: з'явилися найважливіші подробиці

Загострення на Донбасі: з'явилися найважливіші подробиці
Джерело:  online.ua

Бойовики на Донбасі на Світлодарській дузі біля Дебальцевого Донецької області

вели артилерійський мінометний обстріл з окупованих ними населених пунктів із заборонених Мінській угоді озброєнь, заявив начальник Об'єднаного оперативного штабу Збройних сил України генерал-лейтенант Олександр Сірський.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на

УНІАН

.


Як заявив Сірський на брифінгу про поточну ситуацію в зоні проведення антитерористичної операції на території Донецької та Луганської областей, "всього було здійснено три вогневих нальоти тривалістю від трьох до шести годин кожен».


«Загалом за цей період по наших підрозділах було випущено 34 снаряди калібром 122-мм, 694 міни калібром 120-мм і 82-мм", - додав Сірський.


За його словами, артилерійський вогонь противника вівся з населених пунктів Калинівка, Вуглегірськ, Дебальцеве.


Це "не давало українським військовим можливості адекватно реагувати у відповідь з метою недопущення втрат серед мирного населення", додав генерал-лейтенант.


Читайте також

:

Загострення на Донбасі: з'явилися нові дані про втрати бойовиків і наслідки боїв


За його словами, бойові дії велися в районі, розташованому на відстані 36 км від лінії розмежування, яка закріплена Мінським меморандумом від 19 вересня 2014 року.


"Зазначена територія разом з населеними пунктами Дебальцеве, Вуглегірськ та іншими повинна бути звільнена російськими окупаційними військами, про це неодноразово говорилося на зустрічах Тристоронньої контактної групи в Мінську", - заявив начальник Об'єднаного оперативного штабу ЗСУ.


Він нагадав, що за попередніми даними втрати противника склали вбитими 20 чоловік, пораненими - більше 30 чоловік.


Сірський також повідомив, що за уточненими даними штабу АТО, загинули 5 українських військовослужбовців, поранено 6, контужені і травмовані 10. Генерал-лейтенант при цьому заявив, що ситуація на Світлодарській дузі зараз під контролем українських військових.


За словами Сірського, в нападі на сили АТО 18 грудня було задіяно підрозділи російської 7-ї бригади і деякі підрозділи спеціального призначення.


"Ці позиції мають стратегічне значення для супротивника. Я хочу нагадати, що два роки тому там відбувалися ті події, які нам всім відомі. Тому противник намагається таким чином відновити своє становище, намагаючись просунутися вперед, зайняти більш вигідне становище, оскільки деякі об'єкти мають для нього важливе стратегічне значення ", - вважає Сірський. За його словами, російські війська намагалися досягти на Світлодарській дузі певних "тактичних успіхів".


Як повідомляв ONLINE.UA,

в районі Світлодарської дуги поблизу Дебальцевого Донецької області ніч на 19 грудня пройшла без обстрілів з боку бойовиків, заявив прес-офіцер сектору "Донецьк" в зоні АТО Іван Кривий

.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?