У НАТО поговорили з Росією про Україну: з'явилася гучна заява
Категорія
Світ
Дата публікації

У НАТО поговорили з Росією про Україну: з'явилася гучна заява

У НАТО поговорили з Росією про Україну: з'явилася гучна заява

На засіданні Ради НАТО-Росія, яке пройшло на рівні послів у Брюсселі, обговорили ситуацію в Україні та розбіжності позиції РФ і Альянсу в цьому питанні.
Про це йдеться в тексті заяви генерального секретаря НАТО Йенса Столтенберга, яка була поширена 19 грудня в штаб-квартирі Альянсу по закінченні засідання, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на УНІАН.
"У нас була відкрита і змістовна дискусія з питань, які важливі для нашої спільної безпеки. Першою темою обговорення була криза в Україні та навколо неї", - заявив Столтенберг і підкреслив, що в зв'язку з цією кризою є глибоке розходження між союзниками і Росією.

Читайте також: Треба тиснути: в НАТО розповіли, що робити з Росією
"Сьогодні союзники підтвердили свою підтримку суверенітету і територіальної цілісності України, союзники не визнали і не визнають незаконну і нелегальну анексію Криму Росією, - зазначив генсек НАТО і додав, що ситуація на Донбасі також є предметом занепокоєння. - За останні місяці порушення режиму припинення вогню досягло рекордного рівня. Важке озброєння відведено не було, а спостерігачі ОБСЄ стають ціллю".
На його думку, Мінські угоди є "планом вирішення конфлікту": "Всі підписанти повинні повною мірою виконувати свої зобов'язання. Союзники закликають Росію використовувати свій вплив на бойовиків, щоб вони виконали в повному обсязі взяті зобов'язання".
"За часів напруги діалог навіть важливіший, ніж будь-коли. Тому ми віддані діалогу. Ми будемо тримати відкритими канали для нашого спілкування, - підкреслив Столтенберг. - Наші засідання не є ознакою того, що ми повертаємося до звичайного порядку справ. Але без розмови ми не зможемо вирішити наші розбіжності і поліпшити взаєморозуміння".
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше журналісти західних ЗМІ підрахували, що Росія в разі вторгнення НАТО зможе зайняти столиці країн Альянсу за 60 годин, в той час як НАТО може дати військову відповідь протягом 18 годин.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?