У Трампа більше не залишилося перешкод на шляху до посту президента США
Категорія
Світ
Дата публікації

У Трампа більше не залишилося перешкод на шляху до посту президента США

У Трампа більше не залишилося перешкод на шляху до посту президента США
Джерело:  The New York Times

Американська Колегія вибірників офіційно затвердила перемогу республіканця  Дональда Трампа  на виборах президента Сполучених Штатів Америки.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на The New York Times.
Станом на 18:45 за американським часом, Трамп набрав 304 голоси вибірників, в той час, як кандидат від Демократичної партії Хілларі Клінтон, - 224 голоси.
Читайте також: В майбутньому міністрові Трампа побачили жорсткого ворога Путіна



Згідно з Конституцією США, вибірники не зобов'язані голосувати за конкретного кандидата. Але деякі штати і партії вимагають від своїх виборців проголосувати за певного кандидата і можуть оштрафувати за порушення.
Випадки, коли вибірники з Колегії порушили обіцянки і голосували за іншого кандидата мали місце бути раніше. Наприклад, в 1808 році шість нью-йоркських вибірників від Демократично-Республіканської партії відмовилися голосувати за Джеймса Медісона і замість цього проголосували за Джорджа Клінтона.
Інавгурація Трампа відбудеться 20 січня 2017 року.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  Дональд Трамп відреагував на заяву Центрального розвідувального управління США про те, що Росія втручалася у вибори, щоб допомогти мільярдерові виграти.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?