Вбивство посла Росії в Туреччині: з'явилися дані про затриманих і реакція України
Категорія
Світ
Дата публікації

Вбивство посла Росії в Туреччині: з'явилися дані про затриманих і реакція України

Вбивство посла Росії в Туреччині: з'явилися дані про затриманих і реакція України
Джерело:  NTV Turk

Після  вбивства посла Росії в Анкарі Андрія Карлова  поліція Туреччини затримала п'ятьох осіб.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на NTV Turk.
Серед затриманих - батько, мати і сестра підозрюваного у вбивстві. Раніше Слідчий комітет РФ кваліфікував вбивство посла Росії в Туреччині як акт міжнародного тероризму.
Читайте також: Замах на посла Росії в Туреччині: з'явилися фото, нове відео і важлива інформація про вбивцю
У той же час з'явилася перша реакція України на вбивство Андрія Карлова в Анкарі. Міністр закордонних справ Павло Клімкін заявив, що Росія несе відповідальність за вбивства невинних людей в Сирії й Україні, проте це не можна вважати виправданням вбивства російського посла в Туреччині.
"Росія несе відповідальність за жахливі порушення прав людини і вбивства тисяч невинних людей в Сирії й Україні. Однак, це не виправдання для вбивства посла однієї суверенної держави в іншій. Міжнародні закони й права людини повинні дотримуватися!", - написав він у Twitter.
Нагадаємо, увечері 19 грудня в Анкарі було скоєно напад на російського посла Андрія Карлова. В ході відкриття фотовиставки в Центрі сучасного мистецтва, на якій посол виступав з промовою, невідомий кілька разів вистрілив в дипломата.
У Росії заявили, що кваліфікують вбивство свого посла в Туреччині як теракт, питання буде поставлено перед Радою безпеки ООН.
Як повідомляв ONLINE.UA,  президент Росії Володимир Путін назвав вбивство російського посла в Анкарі Андрія Карлова провокацією, метою якої є зрив мирного процесу в Сирії й відносин між Туреччиною і РФ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?