У Росії зріє переворот проти Путіна: названа дата
Категорія
Світ
Дата публікації

У Росії зріє переворот проти Путіна: названа дата

У Росії зріє переворот проти Путіна: названа дата
Джерело:  online.ua

Російський політолог Андрій Піонтковський припускає, що напередодні президентських виборів в Росії, призначених на березень 2018 року, в Кремлі можуть відсторонити президента Володимира Путіна від влади.
Про це Піонтковський розповів в інтерв'ю ONLINE.UA.
"Загроза не в тому, що в березні 2018 року якісь вибори. Загроза для Путіна - в тому, що до березня 2018 року в елітах може цілком серйозно дозріти розуміння того, що Путін не забезпечує їх інтереси. Режим захоче змінити персональний бренд. Такі режими змінюються, як правило, після палацових переворотів. Підстав більш ніж достатньо. Це цілий ряд зовнішньополітичних поразок, які пропаганда намагається видати за перемогу", - сказав експерт.
Читайте також: Пу тіну напророкували палацовий переворот і пояснили, хто його почне
"Навальний, на мій погляд, виходить з того, що на цій дистанції еліта може прибрати Путіна, як колись прибрала Микиту Хрущова. У разі перевороту Навальний може стати або конкурентом нового представника номенклатури, або сам стати її представником. У зовнішньополітичному плані "бутерброд Навального", коли проблема Криму повинна вирішуватися десятиліттями, задовольнив би істеблішмент. Вибори вторинні. Путін може їх програти тільки після палацового перевороту", - додав він.
За словами Піонтковського, Путін намагається показати російській еліті, що здатний підтримувати робочі відносини з Заходом.
"Путін намагається розірвати свою ізоляцію на Заході. У Японії він спекулює на темі островів, дає тільки натяки на те, що, можливо, колись два острівці (маються на увазі Курили, - ONLINE.UA), може бути, передамо кудись в загальне управління. Йому потрібно показати еліті, що він може підтримувати робочі відносини з Заходом", - сказав експерт.
Він також зазначив, що активи, діти, дружини і коханки російської еліти зосереджені на Заході, тому політики поміняють правителя, якщо він не зможе забезпечити їм комфортні умови для бізнесу і життя.
"Російська клептократія (буквально "влада злодіїв") не може існувати без робочих відносин із Заходом. Всі їх статки - на Заході, російська економіка залежна від західних кредитів і технологій, і особистий життєвий простір значною частиною теж на Заході: діти, дружини, коханки - там же. Якщо Путін все це не може забезпечувати, то вони шукатимуть іншу людину. Тому Путін так хоче відновити своє реноме на Заході. Віра Трампа в спільну боротьбу з ІДІЛ дає Путіну надію, нове дихання. Скільки "нове дихання" триватиме ? Побачимо по голосуванню щодо держсекретаря США в Сенаті", - пояснив Піонтковський.
Повний текст інтерв'ю читайте на ONLINE.UA: У Кремлі готуються відповзти з Донбасу в обмін на Крим - Андрій Піонтковський про Путіна і палацовий переворот

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?