У Путіна прокоментували "гарячий" дзвінок Обами в Кремль
Категорія
Світ
Дата публікації

У Путіна прокоментували "гарячий" дзвінок Обами в Кремль

У Путіна прокоментували "гарячий" дзвінок Обами в Кремль
Джерело:  online.ua

Президент США  Барак Обама розмовляв про кібератаки з президентом РФ Володимиром Путіним  через закриту лінію зв'язку, призначену для переговорів глав держав, а не використовував для цього гарячу лінію - «червоний телефон», заявив прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на РБК.
За словами Пєскова, такі лінії є між Москвою та іншими світовими столицями, вони використовуються для переговорів і секретних переговорів глав держав.
Раніше видання NBC News з посиланням на високопоставленого американського чиновника повідомило, що безпосередньо перед виборами в США 8 листопада Обама скористався так званим «червоним телефоном», щоб попередити Росію про наслідки втручання в американські президентські вибори.
Зазначалося, що "червоний телефон" - це система для екстреного зв'язку, яка використовується в моменти кризових ситуацій, таких як теракти 11 вересня.
Читайте також: Особисто Путін: на Заході видали нові гучні звинувачення на адресу президента РФ
За словами Пєскова, Обама дійсно неодноразово згадував ці кібератаки, але «кожен раз, на жаль, ми не змогли отримати якесь більш-менш зрозуміле обґрунтування цих звинувачень».



Як повідомляв ONLINE.UA,  спецслужби США підозрюють Росію в передачі WikiLeaks інформації з електронних листів глави передвиборного штабу кандидата в президенти США від Демократичної партії Хілларі Клінтон.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?