Голосів упритул: Рада ухвалила важливий закон про учасників АТО
Категорія
Політика
Дата публікації

Голосів упритул: Рада ухвалила важливий закон про учасників АТО

Голосів упритул: Рада ухвалила важливий закон про учасників АТО
Джерело:  interfax.com.ua

У Верховній Раді України з мінімально необхідною кількістю голосів депутатів прийняли законопроект про проведення амністії учасників бойових дій в 2016 році.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Інтерфакс-Україна".

Читайте також: Рада ухвалила найважливіший закон: в соцмережах жартують, що потрібен ще один
Законом визначається коло осіб, по відношенню до яких до кінця 2016 року може бути застосована амністія. Так, від відбування покарання у вигляді позбавлення волі можуть бути звільнені особи, визнані винними в скоєнні умисного не тяжкого і не особливо тяжкого злочину, а також визнані винними в скоєнні з необережності не особливо тяжкого злочину. Амністія може бути оголошена для учасників бойових дій в АТО, які захищали незалежність, територіальну цілісність і суверенітет України, - учасників бойових дій, інвалідів війни.
Також в законі визначається коло осіб, яким амністія не може бути оголошена - які здійснили тяжкі та особливо тяжкі злочини, корупційні злочини.
Відзначимо, що за закон про амністію проголосувало 226 нардепів, що є мінімально необхідною кількістю голосів для затвердження.



Як повідомляв ONLINE.UA, 7 липня 2016 року Закон про амністію вже був прийнятий у Верховній Раді, однак президент України Петро Порошенко ветував його і вніс правки.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?