У Bellingcat розкрили дуже велику брехню про війну Росії з Україною
Категорія
Світ
Дата публікації

У Bellingcat розкрили дуже велику брехню про війну Росії з Україною

У Bellingcat розкрили дуже велику брехню про війну Росії з Україною

Расследователь, доброволець журналістської організації Bellingcat Шон Кейс розповів, що в  новому звіті під назвою "Неоголошена війна Путіна. Російські артилерійські удари по території України влітку 2014 року"  він і його колеги викрили Росію у брехні стосовно війни з Україною.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  "Радіо Свобода".
"Я вважаю, що важливість цього звіту в тому, що з 2014 року російські офіційні представники відкидали повідомлення, що обстріли через кордон відбувалися взагалі. Вони стверджували, що Росія ніколи не стріляла по Україні. Проштовхували твердження, що це війна внутрішня - між українським сепаратистами і українськими збройними силами. Наше дослідження показує, що це повна брехня ", - сказав Кейс.
За його словами, він упевнений, що зроблені організацією висновки - правдиві. У той же час Кейс сказав, що розслідувачі готові все перевірити ще раз, якщо хто-небудь відзначить в їх доповіді помилку.
"Щодо 149 обстрілів, про які ми повідомляємо в звіті, я впевнений на 100%, що вони відбулися. Єдине, про що я міг би подумати, - це припущення, що ті супутникові знімки могли бути фальшиві, або хтось їх підправляв. Але вони взяті з відкритих загальнодоступних джерел, які може перевірити будь-хто. Знімки з DigitalGlobe всі проіндексовані номерами. Так само знімки Google, з Yandex, і Bing можна звірити. всі наші карти і дані можна завантажити, і якщо хтось побачить помилку, то ми будемо готові інформацію розглядати. Але я переконаний, що 100% наших висновків - правда", - підкреслив розслідувач.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  в Bellingcat показали, як виявляти російську військову техніку, розміщену на Донбасі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?