На Донбасі потрібно змушувати любити Україну силою - чиновник
Категорія
Культура
Дата публікації

На Донбасі потрібно змушувати любити Україну силою - чиновник

На Донбасі потрібно змушувати любити Україну силою - чиновник
Джерело:  online.ua

Багатьох жителів Донбасу потрібно привчати любити Україну силою, оскільки спецслужби в цьому напрямку абсолютно не працюють.
Про це в інтерв'ю ONLINE.UA розповів керівник військово-цивільної адміністрації Красногорівки Олег Ліванчук.
"Є тут і проукраїнські люди. Є. Але на все місто я, можливо, людей 50 знаю тих, хто за Україну. З десяти тисяч... Нам їх перевиховувати треба дуже довго. Не працюють наші спецслужби. Тут людей треба змушувати любити Україну силою", - вважає він.
Ліванчук додав, що на різні заходи, такі як День вишиванки, День прапора, інші державні свята, "людей десять можуть взяти прапори наші, символіку нашу, інші - ні, інші - на концерти приходять, тільки заради видовищ".
Читайте також: Савченко агітувала військових на Донбасі миритися з ДНР-ЛНР - очевидець
При цьому він уточнив, що під силовим примусом мав на увазі аж ніяк не побиття.
"Хочеш отримати буржуйку? Люби Україну. Пиши твір. Знаєш, як у мене директори шкіл пишуть твори про те, як вони люблять Україну? Я їх так виховую. Кажу: не дай Бог почую в школі російську мову (хоча сам російською розмовляю) - вижену нафіг! "Ми любимо Україну", - кажуть. Любите? Сіли і написали твір!" - розповів градоначальник.
За його словами, "завуч однієї зі шкіл якось квакати початку, що це через наших солдатів їх обстрілюють, я її змусив написати пояснювальну, вона написала".
"Я подивився - а де, кажу, в цій пояснювальній про те, що ти не любиш Захарченко? Що він винен в цій війні і так далі?.. Відправив її. Через двадцять хвилин заносить - Слава Україні! Героям слава! А потім вона у мене відпрацьовувала: два тижні ходила з прапором. Всі заходи - а вона з прапором ходить. Сепарка. Жорстка. У результаті нерви у неї не витримали - написала на звільнення", - зізнався він.
Читайте також: Бойовики ДНР зробили дивний подарунок дітям: з'явилися фото і відео
Ліванчук додав, що зараз, заходячи в цю школу, бачить, що всі в ній "українською мовою говорять", але при цьому люди ображаються на нього за те, що він називає їх "сепарами".
"Кажу: а я щось не те сказав? Не я на референдум ходив - це ви ходили! Ви погано жили до війни? Ви жили багатше, ніж я на Сумщині! У мене стрижка коштувала 100 грн, у вас - 300. Тобто у вас же були гроші платити за таку ж стрижку 300 грн? У вас будиночки багатші, ніж на моїй Сумщині. У вас Донецьк - рукою подати: 20 хвилин їзди до центру Донецька. Донецьк. Мегаполіс... Вам погано жилося? Ви "русского міра" захотіли? Вас хтось прижимав?", - резюмував він.
Більше читайте на ONLINE.UA,  Савченко намагалася прорватися в ДНР і говорила, що бачить Плотницького і Захарченко в Раді.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?