Справа про "чорну бухгалтерію" регіоналів: НАБУ показало цікаві документи
Категорія
Події
Дата публікації

Справа про "чорну бухгалтерію" регіоналів: НАБУ показало цікаві документи

Справа про "чорну бухгалтерію" регіоналів: НАБУ показало цікаві документи
Джерело:  online.ua

Національне антикорупційне бюро оприлюднило результативну частину почеркознавчої експертизи так званої "чорної бухгалтерії" Партії регіонів з підписами, які належать голові Центральної виборчої комісії  Михайлу Охендовському.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу НАБУ.


Як наголошується в повідомленні відомства, ці записи в тому числі стали підставою для повідомлення про підозру Охендовському.


Висновок експертизи Київського науково-дослідного інституту судових експертиз (КНДІСЕ) Міністерства юстиції України, «яка замість покладених 10 днів з невідомих причин тривала 3,5 місяця», не підтверджує і той же час і не виключає ймовірність того, що підписи і записи в "амбарній книзі "належать голові ЦВК, відзначають в НАБУ.


Читайте також:  Ще один біженець намічається: з'явилося відео з врученням підозри голові ЦВК


"Згідно ж іншої експертизи, проведеної Державним науково-дослідним експертно-криміналістичним центром Міністерства внутрішніх справ України (ДНДЕКЦ), підписи і записи від імені підозрюваного в "амбарній книзі" належать саме голові ЦВК", - сказано в повідомленні.





За інформацією НАБУ, доказами обґрунтованості підозри Охендовському є виписки з банківських рахунків.



"За даними слідства, підозрюваний поповнював свій власний банківський рахунок в ті дні, коли ставив підписи в "амбарний книзі". Наприклад, згідно з однією із записів "амбарної книги" 27.09.2012 голова Центрвиборчкому отримав від помічника одного з народних депутатів Партії регіонів 4, 7 тис. дол. США, з яких, як вважає слідство, відповідно до наявних фінансових документів, поклав на свій банківський рахунок 4,5 тис. дол. США", - сказано в повідомленні.


У відомстві також підкреслюється, що заяви адвокатів Охендовського про те, що в його повідомленні про підозру відсутні відомості про особу, яка передавали кошти, не відповідають дійсності.


"Насправді, такі відомості існують і вказані в повідомленні про підозру", - заявили в НАБУ.


"З огляду на наведені факти і громадський резонанс розслідування, детективи НАБУ припускають, що сторона захисту може вплинути на свідків. Тому на даному етапі їй відмовлено в наданні інформації про повний перелік зазначених осіб", - також заявили в антикорупційному відомстві.


Як повідомляв ONLINE.UA,  21 грудня глава Центральної виборчої комісії Михайло Охендовський прибув до Солом'янського районного суду Києва, який провів засідання і обрав йому запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?