Одна з пострадянських країн легалізувала куріння марихуани
Категорія
Світ
Дата публікації

Одна з пострадянських країн легалізувала куріння марихуани

Одна з пострадянських країн легалізувала куріння марихуани
Джерело:  Новини Грузії

24 грудня Конституційний суд Грузії зняв кримінальну відповідальність за вживання марихуани.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Грузія онлайн".


Згідно з рішенням суду, вживання марихуани дозволено в малих обсягах, що виключають збут наркотику, який як і раніше є кримінально карним. Планується зайнятися питанням неконституційності покарання за виготовлення наркотиків в особистих цілях, їх придбання, зберігання, повторне вживання.


Читайте також: Легалізація марихуани в США розвеселила соцмережі


Легалізацію марихуани в Грузії почали в зв'язку з гучними акціями за скасування кримінальної відповідальності за вживання легкого наркотику, які все частіше проводяться в країні.


Грузинський омбудсмен ініціював розгляд питання, аргументуючи це тим, що статті про кримінальну відповідальність у вигляді позбавлення волі за придбання або зберігання малої кількості марихуани - негуманні і порушують Конституцію. Суд прийняв рішення, що покарання за придбання і зберігання до 70 грамів марихуани є негуманним поводженням.


Відзначимо, що в Грузії, якщо порушник вперше попадається на вживанні наркотиків, інцидент розглядається як адміністративне правопорушення. Якщо ловлять повторно - як кримінальне. При цьому, в проміжку січень-жовтень 2016 року в Грузії зафіксували 4 тис наркозлочинів з яких близько половина пов'язана з повторним вживанням наркотиків.


Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  в Держслужбі України з наркоконтролю заявили, що обговорюють питання легалізації вживання марихуани в Україні в лікувальних цілях.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?