Подарунок для Савченко: з'явилися скандальні деталі про відпущених полонених ДНР і нові фото
Категорія
Події
Дата публікації

Подарунок для Савченко: з'явилися скандальні деталі про відпущених полонених ДНР і нові фото

Подарунок для Савченко: з'явилися скандальні деталі про відпущених полонених ДНР і нові фото
Джерело:  online.ua

У мережі виявили непрямі докази підтримки двома звільненими так званою ДНР жінками бойовиків Донбасу і політики Росії.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook блогера Мирослава Олешка.
«Кремль вирішив передати Савченко "двох полонених жінок", які є не полонянками, а завербованими агентами. Я знайшов всю доступну на сьогодні інформацію по цих персонах», - написав у своєму Facebook Олешко і опублікував посилання на свою статтю «Кремль передає через Савченко завербованих сепаратистів: Ольгу Сворак і Анжеліку Преснякову».
Відзначимо, раніше ватажки ДНР і ЛНР Олександр Захарченко та Ігор Плотницький заявили, що вирішили передати українській стороні через нардепа Надію Савченко двох полонених жінок - Анжеліку Преснякову та Ольгу Сворак.
У матеріалі Олешко опублікував відео допиту в так званій ЛНР журналістки з Івано-Франківська Ольги Сворак.
«Ольга Сворак - журналіст з Івано-Франківська. Поїхала в 2015 році на окуповану Росією територію. Зверніть увагу на її "допит". Сворак поводиться абсолютно спокійно, врівноважено, не нервує, ніби нічого страшного не сталося. На її обличчі рум'яна, тіні, помада. Нічого не потекло від сліз, напевно терористи в полоні завжди дають фарбуватися полоненим», - пише Олешко.

Читайте також: П олоненим побратимам: мережу вразило відео зі зверненням до бійців АТО
«Далі Сворак заявляє, що вона поїхала до свого коханого, який є терористом, терористичної організації Кремля "ЛНР"», - продовжує блогер.
Він також зазначає, що в друзях у Сворак в соцмережі скандальний журналіст Руслан Коцаба, який закликав українців ухилятися від мобілізації.
Блогер також зазначає, що в жовтні 2015 року Сворак їздила в окупований Крим, де провела відпочинок з бойовиком. На фото разом зі Сворак чоловік, на його грудях значок "Новоросія".




Другу полонену звати Анжеліка Преснякова.




«Усе, що про неї зараз відомо: вона була суддею в Новоазовську. У 2009 році вона вела гучну справу в Новоазовську за позовом жителя села Безіменне Василя Коваленка, який судився з районною газетою "Рідне Приазов'я". Газета в одному з матеріалів стверджувала, що голодомор 1932-33 років не був геноцидом, що і намагався оскаржити в суді пан Коваленко. Варто відзначити, що вердикт Преснякової був цілком ватним - Коваленко в задоволенні позову було відмовлено повністю», - пише блогер.


Сестра Світлана Ємельянова окуповане місто Новоазовськ вважає Росією і постить картинки бойовиків так званої ДНР, зазначає блогер.





«Дочка Преснякової Олена Ярова живе в Донецьку, постить постійно нові фотографії і живе цілком нормальним життям, взагалі не пише про те, що її мати в якомусь там полоні», - зазначає блогер.





«Кремль вирішив пропіарити Надію, передавши через неї людей під виглядом полонених, які є завербованою агентурою, такою самою, як і сама Савченко. Навіщо судді, у якої вся родина на окупованій території - їхати до Києва? Навіщо звільняти журналістку, у якої коханець на окупованій території, - їхати до Києва? Невже Кремль не міг для піару Савченко надіслати нормальних патріотів, а не зрадників?», - пише блогер.


У мережі з сарказмом відреагували на звільнення полонених жінок.





При цьому одне з сепаратистських видань зазначає, що звільнені жінки заявили, ніби умови їх утримання в полоні були цілком нормальними. «Понад те, вони запропонували українським журналістам принагідно самим відвідати місця утримання полонених військовослужбовців ЗСУ», - сказано в репортажі сепаратистського видання про звільнення полонених жінок.


У той же час радник заступника міністра оборони Василь Будик в ефірі "

112 Україна

" повідомив, що жінки вже заїхали на територію, контрольовану Україною.


"Можу привітати зі звільненням ще двох наших громадян... Ми забрали суддю маріупольського суду і журналістку, яка перебувала в Луганській області. Обміну не було. Було звільнення без всяких умов... Все пройшло відповідно до того, як ми планували. Все спокійно", - додав він.



Як повідомляв ONLINE.UA,

бойовики так званої ДНР передали керівнику українського Центру звільнення полонених "Офіцерський корпус" Володимиру Рубану двох полонених жінок - Анжеліку Преснякову та Ольгу Сворак

.






Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?