Катастрофа Ту-154: в Росії розповіли, як саме падав літак
Категорія
Світ
Дата публікації

Катастрофа Ту-154: в Росії розповіли, як саме падав літак

Катастрофа Ту-154: в Росії розповіли, як саме падав літак
Джерело:  ТАРС

Джерела в російських силових відомствах розповіли подробиці аварії військового літака Ту-154.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ТАСС.
За інформацією джерела видання, літак Міноборони Росії намагався здійснити маневр вправо і з сильно задертим носом впав в Чорне море на швидкості більше ніж 500 км/год.
"Катастрофа сталася, коли пілоти прибирали механізацію (яка в випущеному стані збільшує підйомну силу крила, - ред.). При цьому з поки незрозумілих причин літак йшов з великим кутом тангажа (кут між віссю, що проходить від носа до хвоста літака і горизонтальною площиною, - ред.). По всій видимості, відбулося його звалювання з ешелону під час маневру вправо. В результаті в кінці розвороту він зіткнувся з поверхнею води з лівим креном на швидкості близько 510 км/год", - йдеться в повідомленні.
Читайте також: П іднято уламки фюзеляжу загиблого Ту-154: з'явилися відео та фото
Відзначимо, що при великому куті тангажу літака, що летить із задертим носом, може статися звалювання з ешелону, при якому повітряний транспортний засіб вийде на критичні показники і втратить підйомну силу.
Інше джерело агентства, близьке до розслідування авіакатастрофи, заявило: "Ту-154 йшов з надмірно великим кутом атаки і його бовтало з боку в бік".
Обидва джерела вважають, що аварія могла статися в зв'язку з поєднанням декількох причин одночасно, в числі яких помилки екіпажу і неполадки двигунів.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше повідомлялося, що в якості основної причини катастрофи Ту-154 експерти розглядають потрапляння в двигуни літака стороннього предмета.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?