Всесвітньо відома компанія не пускає співробітників у Росію
Категорія
Світ
Дата публікації

Всесвітньо відома компанія не пускає співробітників у Росію

Всесвітньо відома компанія не пускає співробітників у Росію
Джерело:  online.ua

Американська транснаціональна публічна корпорація  Google  заборонила своїм співробітникам їздити у Росію без спеціального дозволу від юридичного департаменту компанії.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Firrma.
Видання володії листом головного євангеліста Google (менеджера з питань лобізму та інформаційної роботи) Джеймі Касапа, яке він направив російським організаторам одного з IT-заходів восени 2016 року.
«На жаль, у мене дуже погані новини. Я тільки що був проінформований юридичним відділом Google, що не можу прийняти це запрошення (приїхати на конференцію - Ред.). Вони не можуть дати мені необхідне схвалення на цю поїздку», - сказано в тексті листа.

Читайте також: Google зробив своїм "обличчям" українську письменницю: соцмережі захоплені
«Всі неключові співробітники Google не можуть їхати у Росію без письмового дозволу юрдепартаменту. Мабуть, це пов'язано з деякими правовими діями з боку уряду Росії проти Google, які викликають заклопотаність компанії», - пише Касапа.
Відзначимо, в серпні 2016 року Федеральна антимонопольна служба Росії оштрафувала Google на 438 мільйонів рублів за звинуваченням у порушенні закону про захист конкуренції на ринку встановлених мобільних додатків у Росії. Справу порушено за скаргою російської компанії «Яндекс».
Також наголошується, що в Google поки не відповіли на уточнюючий запит Firrma.
Як повідомляв ONLINE.UA, у серпні  Федеральна антимонопольна служба Росії також оштрафувала на 1 млн рублів компанії Google Inc. і Google Ireland Ltd. за невиконання припису допустити конкурентів інтернет-компанії на платформу Android.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?