Андрій Шевченко: тільки разом ми можемо перемогти і подолати цей важкий час
Категорія
Спорт
Дата публікації

Андрій Шевченко: тільки разом ми можемо перемогти і подолати цей важкий час

Андрій Шевченко: тільки разом ми можемо перемогти і подолати цей важкий час
Джерело:  online.ua

Головний тренер збірної України Андрій Шевченко в інтерв'ю ONLINE.UA підбив підсумки 2016 року і поділився планами на 2017 рік.


- Яким для вас був 2016 рік? Що почерпнули для себе в році, що минає?


- 2016 був важким роком для моєї країни. Ми з усім народом з тривогою стежимо за подіями на сході України, бажаємо здоров'я нашим героям, і миру та спокою в країні.


Футбольний рік був також суперечливий. Дуже боляче по амбіціях гравців і уболівальників вдарив провал національної збірної у фінальній частині Євро-2016. На щастя в кінці літа і початку осені мені з моїм тренерським штабом вдалося за короткий термін перебудувати і оновити команду, і показати хороші результати. Ми входимо в наступний рік з хорошою перспективою.



- Які цілі ставите на 2017 рік?


- Для нас зараз важливо продовжити розвиток команди. Ми проводимо омолодження колективу, цей процес продовжиться в новому році. Ми ставимо за мету вдосконалювати гру і при цьому, що дуже важливо, домагатися результату.


Читайте: Вони грають за країну: Шевченко розповів про зарплати у збірній України


- Що головне для Андрія Шевченка - красива гра, яка буде радувати уболівальників, чи результат понад усе?


- Вболівальників радує результативна гра, в результаті якої забивають м'ячі. Не можна розділяти гру і результат, це складові футболу. Грають заради м'ячів, заради перемог. Спочатку ставиться гра, потім вона приносить результат. Тут є чіткий зв'язок. Ми тільки почали грати по-новому, вчимося домінувати на полі, і подальший прогрес повинен принести плоди. Саме над цим ми працюємо.


- Чи задоволені ви тією командою помічників, з якою працюєте у збірній України?


- Звичайно, адже я сам займався підбором тренерського штабу! Це прекрасні фахівці, кожен з них є авторитетом у своїй сфері. У нас досить великий тренерський штаб. У нас є можливість переглянути багато матчів за участю кандидатів у збірну, обговорити їх виступи, проаналізувати статистику. Це колективна робота, хоча кінцеві рішення і приймаються особисто мною.


Читайте: Шевченко став кращим тренером в історії збірної України


- Весь світ знає вас, як видатного форварда. Як ви вважаєте, чому в сучасній збірної України проблема з нападаючими, і які ви бачите шляхи вирішення цієї проблеми?


- Все в світі відбувається хвилями. Буває, що одночасно з'являються одразу кілька талановитих виконавців в певному амплуа, а буває, що стикаєшся з дефіцитом виконавців на якусь позицію. Це не ознака часу, це звичайна практика для футболу. Я впевнений, пройде час, і ми заговоримо вже по-іншому.


- Чи бачите нові імена для збірної України в 2017 році? Якщо так, то могли б назвати імена футболістів, які увіллються в збірну в прийдешньому році?


- Це складно передбачити, все залежить від виступу футболістів в клубах. Якщо вони показують змістовну гру, і головне, демонструють свій клас на високому рівні і на протязі часу, то ми їх обов'язково викличемо в збірну. Восени в чотирьох офіційних матчах у нас дебютували шестеро новачків. Це велике число, якщо згадати, що результат кожної зустрічі для нас був дуже важливий. Так що і в подальшому ми відкриті для свіжих виконавців, я впевнений, що нові прізвища обов'язково пролунають.


- Говорячи про боротьбу за чемпіонат світу-2018, як вважаєте, чи здатна Україна виграти групу відбору?


- У нашій групі шанси на вихід мають всі. Вперше за багато років Україна опинилася в дуже сильній і рівною групі, відразу 4 команди виступали на Євро у Франції. Напевно, вирішальними стануть заключні матчі восени 2017 року. Ми ставимо перед командою задачу виходу з групи. Навіть більше - завдання перемогти в кожній грі. І це нормально, подивіться на статистику ігор на початку циклу, ми перегравали за всіма компонентами кожного з суперників. Ми грали на виграш у всіх поєдинках, вдома і в гостях.


Дивіться: Шевченко отримав унікальний подарунок від харків'янина: опубліковані фото


- Припустимо, Україна завоювала путівку на російський Мундіаль? Чи будете розглядати питання бойкоту чемпіонату світу у зв'язку з фактичною війною між Україною і Росією на Донбасі?


- Рішення про виступ на чемпіонаті світу треба приймати за фактом, після закінчення групового турніру. Ми тільки претендуємо на вихід з групи, у нас попереду ще багато інших, суто футбольних, тренерських рішень. Ми робимо нашу футбольну роботу, а решта вже в компетенції Федерації футболу і керівництва країни.


- Що побажаєте українцям у 2017 році?


- Я хочу побажати всім українцям вдома і за кордоном бути ближче один до одного, пам'ятати, що тільки разом ми можемо перемогти, подолати цей важкий час. І обов'язково підтримувати збірну України, адже ми граємо для всіх вас!


ONLINE.UA дякує за організацію інтерв'ю Миколи Василькова

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?