Польща звернулася до України з проханням щодо УПА
Категорія
Політика
Дата публікації

Польща звернулася до України з проханням щодо УПА

Польща звернулася до України з проханням щодо УПА
Джерело:  online.ua

У міністерстві закордонних справ Польщі закликали Україну відмовитися від святкування дня 75-річчя створення Української повстанської армії.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу польського зовнішньополітичного відомства.
"Україна і Польща мають виробити спільне бачення історичної ролі Української повстанської армії", - заявив міністр закордонних справ Польщі Вітольд Ващиковський.
Він також підкреслив, що остаточне примирення між Україною і Польщею стане неможливим, якщо Київ у 2017 році влаштує урочистості з нагоди 75-ї річниці створення УПА.
Читайте також: Порошенко відреагував на гучне рішення парламенту Польщі

Як повідомляв ONLINE.UA, Київ звернеться до влади Польщі з проханням розслідувати кричущий інцидент, який стався під час маршу 10 грудня в Перемишлі, на якому учасники бажали смерті українцям.
Нагадаємо, в липні Сейм Польщі проголосував за резолюцію про встановлення 11 липня Днем пам'яті поляків, жертв геноциду, вчиненого українськими націоналістами ОУН-УПА в 1943-45 роках.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?