У Путіна попередили росіян про відключення від інтернету: соцмережі спалахнули
Категорія
Світ
Дата публікації

У Путіна попередили росіян про відключення від інтернету: соцмережі спалахнули

У Путіна попередили росіян про відключення від інтернету: соцмережі спалахнули
Джерело:  online.ua

Радник президента Росії Володимира Путіна Герман Клименко попередив росіян про можливе відключення країни від світового інтернету через погіршення відносин із Заходом; ця звістка викликала справжній вибух в соцмережах.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на інтерв'ю Клименка телеканалу Russia Today.
"Висока вірогідність "тектонічних зрушень" в наших відносинах із Заходом в бік погіршення", -зазначив він і додав, що "хакери можуть проникнути в структури комерційних банків і вкрасти гроші, це погано, але якщо вони проникнуть в системи Центробанку, буде велика біда".
При цьому Клименко додав, що перед російською владою стоїть завдання "відрегулювати російський сегмент інтернету, щоб захиститися від подібних сценаріїв".
Читайте також: Пу тін хоче захопити інтернет, і дещо у нього вже вийшло - західні ЗМІ
"Важливо, щоб в Росії продовжували працювати електронна пошта, телеграф, телефон, соціальні мережі. Критична інфраструктура, включаючи копію доменної зони, повинна бути на нашій території, щоб ніхто не міг відключити", - заявив радник Путіна.
Також він поскаржився на те, що іноземні компанії не виконують вимоги російських законів і не відповідають на запити правоохоронних органів РФ.
"Наприклад, Google систематично відповідає на 36 тисяч запитів від західних органів держбезпеки. І на жоден запит від російських", - поскаржився Клименко.
У свою чергу, коментатори Twitter-акаунту "Недруги за бугром" припустили, що в Росії з'явиться свій, "православний інтернет".







Як повідомляв ONLINE.UA, раніше в мережі з'явилося припущення про те, що російські спецслужби можуть відключити популярні соцмережі Facebook і Twitter на території Росії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?