В Україні запустили будівництво бойових катерів, РосЗМІ скрегочуть зубами: з'явилися фото і відео
Категорія
Події
Дата публікації

В Україні запустили будівництво бойових катерів, РосЗМІ скрегочуть зубами: з'явилися фото і відео

В Україні запустили будівництво бойових катерів, РосЗМІ скрегочуть зубами: з'явилися фото і відео
Джерело:  online.ua

На Київському суднобудівному заводі відбулася закладка двох десантно-штурмових катерів нового типу «Кентавр», при цьому російські пропагандистські ЗМІ не можуть приховати жовчі з цього приводу.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook Генерального штабу Збройних сил України.
У середу, 28 грудня, на Київському суднобудівному заводі була проведена церемонія закладки катерів.
«Будівництво цих бойових одиниць для Військово-Морських Сил Збройних Сил України відбуватиметься на замовлення Міністерства оборони України», - сказано в повідомленні.
За словами командувача Військово-Морськими Силами Збройних Сил України віце-адмірала Ігоря Воронченка, продовження будівництва бойових кораблів і катерів має неабияке значення для оборони країни.
Він також подякував колективу ВАТ "Завод" Ленінська кузня "за плідну співпрацю.
Читайте також: Па діння російського космічного корабля: "провину України" Росія знайшла і тут
«Своєрідним «моментом істини» церемонії стало прикріплення пам'ятних табличок на секції майбутніх катерів», - відзначають в Генштабі.
Десантний катер є спеціалізованим бойовим надводним катером різнорідних десантних сил морського компонента сил швидкого реагування, який може виконувати завдання як самостійно, так і в складі тактичних груп катерів. Призначений для транспортування морем і висадки на необладнане узбережжя морського десанту, ураження (знищення) окремих малорозмірних цілей противника (об'єктів протидесантної оборони) вогневими засобами, боротьби з десантно-висадочними засобами противника, для ведення розвідки і спостереження.
При цьому російські ЗМІ вийшли з жовчними заголовками з приводу будівництва Україною катерів.





Як повідомляв ONLINE.UA,

в Чорному морі в районі острова Зміїний в українській економічній зоні 9 вересня був помічений російський сторожовий корабель "

Сметливый

", при цьому корабель РФ прогнали українські катери "Бердянськ" і "Аккерман"

.



Фото з церемонії закладки катерів





Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?