Нові санкції проти РФ: в Росії докладно розповіли, кого покарав Обама
Категорія
Світ
Дата публікації

Нові санкції проти РФ: в Росії докладно розповіли, кого покарав Обама

Нові санкції проти РФ: в Росії докладно розповіли, кого покарав Обама

Після рішення президента США Барака Обами про застосування нових санкцій проти Росії стали відомі подробиці про людей і організації, яких вони торкнуться.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Інтерфакс".
Зокрема індивідуальні санкції введені проти керівника Головного розвідувального управління Генштабу Росії Ігоря Коробова і його заступників - Володимира Алексєєва, Ігоря Костюкова і Сергія Гізунова.
Також американці включили до списку санкцій Олексія Білана і Євгенія Богачова, відомих під ніками Абирвалг і Ластик, які можуть бути хакерами, підозрюваними в спробі вплинути на хід виборчої кампанії в США.

Читайте також: П ісля двох ударів Обама попередив Путіна, що це ще не все
Серед юридичних осіб, що опинилися під санкціями, - Федеральна служба безпеки, ГРУ Генштабу Міністерства оборони, а також три компанії - ТОВ "Спеціальний технологічний центр" з Санкт-Петербурга, московська "Цифрова зброя і захист" і автономна НКО "Професійне об'єднання конструкторів систем інформатики".
Автономна некомерційна організація «Професійне об'єднання конструкторів систем інформатики» (АНО "ПО КСІ") займається виготовленням мікроелектроніки і цифрових мікросхем, оптико-електронних сенсорів. В організації, серед іншого, розробили понад 10 тисяч сканерів для обробки бюлетенів на виборчих дільницях в Росії.
Серед замовників продукції ПО КСІ в 2016 році значаться авіабудівна компанія "Туполєв" (контракт на 531 млн руб.) і ФДУП "Державний науково-дослідний випробувальний інститут військової медицини" при Міноборони (контракт на 120,14 млн руб.). Раніше організація виступала постачальником за контрактами з Міноборони (в 2013-му - 54 млн руб., в 2015-му - 93 млн руб.).

Читайте також: Пу тін у відповідь розбомбить Воронеж: нові санкції проти Росії розбурхали мережу
ТОВ "Спеціальний технологічний центр" займається виробництвом комп'ютерів і периферійного обладнання. Власниками виступають дев'ять фізосіб, всі вони - громадяни Росії.
Підприємство називає себе "провідним в Росії в сфері виробництва засобів і комплексів радіоконтролю», чия продукція використовується «в усіх регіонах Російської Федерації і ближньому зарубіжжі".
У 2016 році СТЦ уклав контракти, в числі інших, з Міноборони РФ на 68 млн руб., МВС - на 198,5 млн руб., ФДУП "Радіочастотний центр Центрального федерального округу" (належить Росмайну) на 139,8 млн руб.
У 2012 році СТЦ поставив Федеральній службі охорони Росії комплекс апаратури пеленгації радіовипромінювань "Атака" на суму майже 12 млн руб.
Мікропідприємства ТОВ "Цифрова зброя і захист" засноване в серпні 2012 року. Гендиректором і власником виступає Аліса Шевченко, відомий фахівець в області хакерських атак, співзасновник московського хакспейса "Нейрон".
У 2014 році Forbes розповідав про Шевченко, яка перемогла в конкурсі "Злом розумного міста". Так називалося змагання по легальній хакерській атаці, мета якої - виявити слабкі місця в інфраструктурних та промислових системах. Проводилося змагання в московському Техноцентрі Digital October. За її словами, Шевченко вступала в три технічні ВНЗ, але згодом кидала навчання.
Читайте також: Буде рикошет: у Путіна хамськи відповіли на обіцянку санкцій від США
Тепер її запрошують читати лекції на кафедру захисту інформації МДУ і спецфакультет МДТУ ім. Баумана. П'ять років вона працювала головним антивірусним експертом в «Лабораторії Касперського».
Команда Шевченко спеціалізується на технологіях цифрового захисту і нападу. Серед клієнтів EsageLab (до 2012 року Шевченко працювала під таким брендом, зареєструвавшись у 2008 році як індивідуальний підприємець) були структури ФСТ, компанії "Газпром", "Транснефть", Ощадбанк і інші.
Також стало відомо, що США вирішили вислати з країни 35 російських дипломатів.
Формально ці заходи не пов'язані з санкціями проти Росії через можливі хакерські атаки. При цьому Reuters повідомляє, що росіян звинувачують в порушенні дипломатичної діяльності. Їм наказано покинути територію США протягом 72 годин.
Крім того, будуть закриті два диппредставництва Росії в Нью-Йорку і Меріленді. Говорячи про причини такого кроку, в США підкреслили, що ці відомства нібито використовувалися Москвою з метою збору розвідданих.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше в Кремлі заявили, що готують свою відповідь на американські санкції.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?