Лавров попросив у Путіна добро на гучну відповідь Обамі
Категорія
Світ
Дата публікації

Лавров попросив у Путіна добро на гучну відповідь Обамі

Лавров попросив у Путіна добро на гучну відповідь Обамі
Джерело:  online.ua

Глава міністерства закордонних справ Росії Сергій Лавров запропонував президенту країни Володимиру Путіну в якості відповіді на американські санкції в зв'язку з кібератаками вислати з РФ 35 американських дипломатів.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на «Медуза».
Як заявив Лавров, необхідно вислати 31 співробітника посольства США в Москві і 4 дипломатів з генерального консульства в Санкт-Петербурзі.
При цьому глава зовнішньополітичного відомства РФ не назвав їх імена.
МЗС РФ також пропонує заборонити американським дипломатам користуватися посольською дачею в Срібному Бору і складом на вулиці Дорожня в Москві.
"Розраховуємо, що ці пропозиції будуть розглянуті в найбільш оперативному порядку", - заявив Лавров.
Читайте також: Пу тін у відповідь розбомбить Воронеж: нові санкції проти Росії розбурхали мережу
Нагадаємо, 29 грудня адміністрація діючого президента США Барака Обами оголосила про висилку 35 російських дипломатів у зв'язку з кібератаками на американські політичні партії, вину за які Вашингтон покладає на Москву.
Також було вирішено закрити дві посольські дачі в штатах Нью-Йорк і Меріленд.
Після цього західні ЗМІ з посиланням на джерела повідомляли, що в якості контрсанкцій на заходи Обами в Росії закрили школу для дітей американських і британських дипломатів.
Як повідомляв ONLINE.UA, після рішення президента США Барака Обами про введення санкцій проти Росії американські спецслужби опублікували результати розслідування хакерських атак на державні і приватні організації в США, які були організовані російською розвідкою.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?