Україна отримала важливий газовий кредит
Категорія
Економіка
Дата публікації

Україна отримала важливий газовий кредит

Україна отримала важливий газовий кредит

Український державний енергохолдинг "Нафтогаз України" підписав кредитну угоду на виділення 500 мільйонів доларів під гарантію Світового банку, призначені для закупівлі газу в осінньо-зимовий період.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу холдингу.
"НАК «Нафтогаз України» підписав кредитну угоду з Citi і Deutsche банками на отримання деноминированной в євро відновлюваної кредитної лінії для закупівлі газу у сумі еквівалентній 500 млн дол", - йдеться в повідомленні.
Також в Нафтогазі зазначили, що ця кредитна лінія "забезпечується гарантією Світового банку, що в свою чергу забезпечується державною гарантією у рамках доформування енергетичного фонду".


Читайте також: Європа готує Україні газовий удар: ЗМІ дізнались деталі
Кредит буде наданий "Нафтогазу" на чотирирічний період — перші два роки будуть виділені на закупівлю газу, після чого протягом останніх двох років кредит буде погашатися.
Кредитна лінія дозволить енергохолдингу змінити форму оплати за куплений газ на передоплату. Підтвердженням такого виду оплати для постачальників будуть служити акредитиви, які випустять Citi і Deutsche банками, і при здійсненні оплати вони будуть перетворюватися в кредити.
"Нафтогаз" буде погашати ці кредити протягом дванадцяти місяців з моменту їх отримання. Світовий банк гарантує повернення цих кредитів міжнародним комерційним банкам.
У "Нафтогазі" зможуть скористатися цим кредитом для закупівлі газу як на західному, так і на східному напрямку.
"Ця програма – результат дванадцятимісячної кропіткої роботи. Ці кошти допоможуть "Нафтогазу" забезпечити стабільні поставки газу українським споживачам протягом цієї зими", - заявив голова правління енергохолдингу Андрій Коболєв.
Как сообщал ONLINE.UA, ранее  в "Нафтогазі" через Стокгольмськй арбітраж вимагали від російського "Газпрому" збільшення плати за транзит газа по українській території, котрий може вирости на чотири мільярди доларів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?