В МЗС відгукнулись на проблеми українських туристів
Категорія
Культура
Дата публікації

В МЗС відгукнулись на проблеми українських туристів

В МЗС відгукнулись на проблеми українських туристів
Джерело:  online.ua

Ситуація із затримкою вильота близько сотні українських туристів із аеропорту Шардж в ОАЕ  знаходиться на контролі дипломатів.
Про це заявив начальник управління консульської забезпечення департаменту консульської служби МЗС Василь Кирилич, передає ONLINE.UA з посиланням на  112.ua.

"Я хотів би підкреслити, що МЗС, а також департамент консульської служби в Дубаї тримає на контролі цю тему, цю проблему. Протягом ночі консул перебував в аеропорту Шарджа, надавав сприяння в оформленні квитків для повернення в Київ, ці квитки були оформлені і призначений ранковий виліт", – розповів дипломат.
Також він додав, що "виліт був скасований, перенесений на пізніший час, але виліт не відбувся".


Читайте також: Оксамитовий сезон у Криму: соцмережі вибухнули від фото з порадою українським туристам

"У ці хвилини консул працює в аеропорту Шарджа, намагається врегулювати проблему", - зазначив Кирилич.
Крім того, дипломат заявив, що представники авіакомпанії Air Arabia пояснюють проблеми вильоту метеорологічними умовами.
"Все-таки аеропорт працює, але не в повному масштабі. Графік прильотів і вильотів збився, і таке пояснення аеропорту та авіакомпанії", - поясняил він.
Представник МЗС додав, що дуже сподівається на повернення українських туристів додому ще в 2016 році, але озвучувати прогнози він не зважився.


Кирилич запевнив, що українці знаходяться у віп-залі очікування, і їх перебування в аеропорту намагаються зробити максимально комфортним, а також порадив туристам звернутися до представників авіакомпанії і туроператору.


У зв'язку із затримкою рейсу Шарджа-Київ і тривалим очікуванням громадян України в аеропорту Шарджа МЗС України відкриває "гарячу лінію" - (044) 238 17 77.


Гаряча лінія працює в Консульстві України в Дубаї - (00 9715) 649 439 56.


Як повідомляв ONLINE.UА, раніше  українська туристка заявила про проблеми із поверненням на Батьківщину, котрі виникли у людей, що повертались із відпочинку на Шрі-Ланці.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?