У Криму сталося масове відключення електрики: стали відомі подробиці
Категорія
Події
Дата публікації

У Криму сталося масове відключення електрики: стали відомі подробиці

У Криму сталося масове відключення електрики: стали відомі подробиці
Джерело:  online.ua

Вранці в суботу, 31 грудня, в окупованому Росією Криму через несприятливі погодні умови частково було відключено електропостачання.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на окупаційне управління МНС РФ в анексованому Криму.


Вдень без електропостачання перебувало 22 населених пункти в анексованому Криму, з них 10 залишилися без світла частково. Електрика в аварійному порядку було відключена для більш 6 тисяч осіб.


У той же час повідомлялося, що світло пропало і в Сочі в Росії в Краснодарському краї, зараз електропостачання відновлено.


Пізніше в прес-службі підконтрольного Кремлю уряду Севастополя повідомили, що в Орлинівському районі Криму відновлено зовнішнє освітлення.


Читайте також:  Без попередження: в Криму сталася масштабна НП


«Дуже багато звернень від жителів сіл надходило саме з цього питання. У вересні було прийнято рішення виділити кошти для організації освітлення, поставлена ​​задача провести ремонт існуючих світлоточок та встановити нові до кінця поточного року, не зрушуючи терміни на більш пізній час. На даний момент, всі роботи завершені», - заявив російський «в.о. губернатора міста» Дмитро Овсянніков.


У окупаційному відомстві заявили, що в ході ремонту було замінено 29 електроопор і більше 4 км кабельних мереж, встановлено понад 200 світлодіодних світильників.


«На ці цілі з бюджету міста виділено кошти в розмірі 3,7 млн ​​рублів», - повідомили в прес-службі.


Відзначимо, в анексованому Росією Криму, незважаючи на запуск третьої нитки російського енергомоста навесні 2016 року, тривають відключення світла. З грудня 2015 року в Крим перестала надходити електроенергія з материкової України через пошкодження електроопори в Херсонській області.


В даний час Крим забезпечується за рахунок власної генерації, генераторних установок з Росії і по енергомосту з Кубані.


Як повідомляв ONLINE.UA, 30 грудня в окупованому Росією Криму через негоду без електрики залишилися 88 населених пунктів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?