Стамбул зустрів Новий рік страшним терактом: 39 загиблих, з'явилися фото і відео
Категорія
Світ
Дата публікації

Стамбул зустрів Новий рік страшним терактом: 39 загиблих, з'явилися фото і відео

Стамбул зустрів Новий рік страшним терактом: 39 загиблих, з'явилися фото і відео
Джерело:  online.ua

У новорічну ніч в найбільшому місті Туреччини Стамбулі, стався кривавий теракт — в нічному клубі Reіna в центрі міста загинули 39 людей ще 69 осіб отримали поранення.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на турецьке видання Haberdar.
За даними місцевих журналістів, атаку влаштували кілька осіб, озброєних автоматами Калашникова в костюмах Санта-Клаусів. У свою чергу, губернатор Стамбула Васипа Шахін, нападник був один — він застрелив поліцейського і кількох цивільних перед тим, як зайти всередину і почати там безладну стрілянину.
Пізніше британська газета The Guardian з посиланням на представників турецької влади повідомила, що нападник був убитий.


Читайте також: У Стамбулі стався вибух у нічному клубі: з'явилися фото

На момент нападу в клубі перебувало до 600 людей, які святкували Новий рік. Деякі з них стрибали в Босфор, щоб уникнути вогню.


За даними Reuters, які посилаються на міністра внутрішніх справ Туреччини, пошук нападника все ще триває, поліція посилено патрулюють Босфор поруч з клубом Reіna через повідомлення про людей, які вистрибували у воду прямо з вікон під час стрільби.


Крім того, за словами губернатора Стамбула було перекрито кілька доріг, а також пішохідні зони.



Між тим, в мережі з'явилося відео, на якому видно початок нападу на нічний клуб.
На кадрах видно чоловіка, який підбігає до будівлі і відкриває вогонь по людям, які перебували біля входу.



Варто відзначити, що нічний клуб Reіna є одним з найпопулярніших в Стамбулі — його відвідують високопосадовці, знаменитості, артисти і зірки футболу. Клуб розташований в районі Ортакьой, в європейській частині міста.



Як повідомляв ONLINE.UA,  нещодавно в Стамбулі стався ще один теракт — біля стадиону місцевого клубу"Бешикташ" прогримів вибух, внаслідок якого загинули 44 людини.






Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?