Супермісяць і загибель зірок: з'явився топ-10 фото від NASA за 2016 рік
Категорія
Технології
Дата публікації

Супермісяць і загибель зірок: з'явився топ-10 фото від NASA за 2016 рік

Супермісяць і загибель зірок: з'явився топ-10 фото від NASA за 2016 рік

У мережі опублікували ТОП-10 яскравих фото космосу, зроблених американським космічним агентством NASA в минулому 2016 році.


Знімки опубліковані в акаунті NASA в Instagram, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Українську правду. Життя".


Читайте також: Космічний апарат зробив дивно чітке фото супутника Сатурна


№10 в рейтингу зайняла фотографія останніх хвилин "життя" зірки, подібної до нашого Сонця. Зірка відкидала зовнішні шари газу, в результаті чого навколо її ядра утворився барвистий кокон. Знімок сподобався більше ніж 513 тис користувачам.



№9 в списку найяскравіших фото минулого року зайняв знімок полярного сяйва в атмосфері найбільшої планети в Сонячній системі Юпітера, відображений телескопом Хаббл.



Місце №8 дісталося фото нейронної зірки, ймовірною однієї з найбільших коли-небудь виявлених. Знімок екстремального пульсара сподобався 517 тис користувачам.



На 7-му місці в рейтингу знаходиться знімок заходу над Південною Атлантикою, який зробив астронавт на борту МКС. Фото сподобалося більше ніж 520 тис людей.



№6 зайняло відео, зняте на борту МКС з використанням ширококутних об'єктивів для екстремального фокусування і глибини різкості, і яке зібрало понад 540 тис "лайків".



Фото чорної діри сподобалося майже 550 тис користувачів і зайняло місце №5 в рейтингу.



№4 в списку зайняла фотографія скупчення молодих зірок віком 1-2 млн років, яке знаходиться на відстані в 20 тис світлових років від Землі. Дані у видимому світлі з космічного телескопа Хаббла (зелений і синій) показують густі хмари, де утворюються зірки. Фото сподобалося 573 тис користувачам.



Читайте також: Землян вразив рекордно великий Місяць: з'явилися фото і відео


Третє місце в рейтингу зайняла фотографія Супермісяця. 14 листопада 2016 року Місяць був найближче до Землі з 1948 року, і тому знімок сподобався 695 тис користувачам.



На другому місці знаходиться фото Супермісяця, зняте астронавтом на борту МКС і вподобане майже 705 тис користувачей.



Перше місце в рейтингу також зайняло фото Супермісяця, відображене на стартовому майданчику космодрому Байконур в Казахстані на тлі ракети "Союз". Знімок сподобався майже 747 тис користувачам.



Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  в мережі з'явилося відео, зняте в центрі управління американської приватної компанії SpaceX під час приземлення першого ступеня ракети Falcon 9 21 грудня 2015 року.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?