Рабінович заявив, що Україні необхідно змінювати одного з міністрів
Категорія
Політика
Дата публікації

Рабінович заявив, що Україні необхідно змінювати одного з міністрів

Рабінович заявив, що Україні необхідно змінювати одного з міністрів
Джерело:  newsone.ua

2016 рік був провальним для української дипломатії, тому керувати зовнішньополітичним відомством країни повинні прийти інші люди, які переслідують виключно проукраїнські інтереси.
Про це заявив в ефірі телеканалу NewsOne народний депутат України, лідер політичної партії "За життя" Вадим Рабінович.
"Попередній рік став провальним для української дипломатії в усіх напрямках, через бездарну зовнішню політику у нас вже не залишається друзів у світі. І такий стан підштовхує до того, що керівники зовнішньополітичного напряму повинні піти, а їм на зміну повинні прийти нові люди, які втілюють на зовнішній арені стратегічні інтереси України. Парламент України повинен заслухати звіт про роботу дипломатів - і прийняти рішення про їх негайну заміну", - вважає політик.
"Давайте проаналізуємо. Ми все поставили в наших відносинах зі стратегічним партнером США на Клінтон. Переміг Трамп - і ми завмерли в страшному очікуванні, не знаємо, що робити далі. У Франції скоро вибори: переможуть або Ле Пен, або Фійон - що ми будемо робити, адже ні з одним з них містка навіть не встановлюється. Ми недавно з Мураєвим (народний депутат України, голова політради партії "За життя") були у Ле Пен в Парижі, вона взагалі нічого не знає, що відбувається в Україні, ніхто з українських дипломатів не пояснює. На Близькому Сході стратегічний партнер Ізраїль голосував щодо кримського питання за нас, дав нам можливість отримати 20 000 робочих місць і 5 млрд доларів, але ми голосуємо в ООН проти Ізраїлю, знаючи ще при цьому, що Трамп це не підтримує. Для чого все це робиться, для чого працювати проти Трампа? Це просто робота проти інтересів і своєї країни", - також упевнений Рабінович.
За його словами, "нам потрібно бути розумними і, якщо хочете, хитрими дипломатами, а не тупими і прямолінійними, треба шукати обхідні шляхи, треба рятувати країну".
"Але при цьому ми не можемо і не повинні нічого "віддавати", від чогось "відмовлятися", "капітулювати" - це хибний шлях. У нас вічно дві крайності. То ми "воюємо до переможного кінця", то ми "здаємо все на світі". Ні. Треба вибудовувати грамотну зовнішню політику, яка переслідує винятково, підкреслюю, винятково проукраїнські інтереси... Для проведення такої проукраїнської політики на зовнішній арені потрібні інші люди", - резюмував Рабінович.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?