Я не задоволений: глава ОБСЄ зробив кілька заяв на Донбасі
Категорія
Події
Дата публікації

Я не задоволений: глава ОБСЄ зробив кілька заяв на Донбасі

Я не задоволений: глава ОБСЄ зробив кілька заяв на Донбасі
Джерело:  online.ua

Голова Організації з безпеки і співпраці в Європі, федеральний міністр європейських, інтеграційних і закордонних справ Австрії Себастьян Курц під час робочого візиту до Маріуполя зробив ряд заяв щодо реалізації Мінських домовленостей на Донбасі і про введення на схід України місії ОБСЄ.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на « Новости Донбасса ».
За словами Курца, до введення поліцейської місії на Донбасі потрібно підходити реалістично.
«Що стосується місії, я прошу вас реалістично підходити до цього питання. В ОБСЄ 57 країн-членів і рішення приймаються консенсусом», - сказав Курц на брифінгу в Маріуполі 4 січня.
Читайте також: Ха кери Путіна дісталися до ОБСЄ: з'явилися гучні подробиці
При цьому він запевнив, що ОБСЄ робитиме все, «щоб місія діяла якомога ефективніше, вела спостереження по всій території Донбасу, і щоб зусиллями місії було досягнуто повне припинення вогню».
Також, за словами Курца, необхідно і далі вести діалог і переговори.
«Але Мінські домовленості сьогодні єдина база, документ, на підставі якого ми повинні діяти. І хоча мене не задовольняє стан виконання цих домовленостей, я повинен сказати, що ситуація на момент їх підписання була гірше, ніж зараз. І могла бути ще гірше, ніж зараз. Я не задоволений нинішнім статусом статус-кво, але за відсутності іншого базового документа ми повинні виконувати Мінськ», - підкреслив голова ОБСЄ.
Він також додав, що має намір відвідати Київ і Москву через два тижні.
Відзначимо, 3-4 січня міністр закордонних справ України Павло Клімкін та діючий голова ОБСЄ Себастьян Курц здійснюють робочий візит в Донецьку область.
Як повідомляв ONLINE.UA, в жовтні повпред президента Росії Володимира Путіна в Тристоронній контактній групі з врегулювання ситуації на Донбасі Борис Гризлов заявив, що введення збройної поліцейської місії ОБСЄ буде можливо після завершення процесу розведення сторін в районі Станиці Луганської.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?