Вибори на окупованому Донбасі: з'явився важливий прогноз на рік
Категорія
Політика
Дата публікації

Вибори на окупованому Донбасі: з'явився важливий прогноз на рік

Вибори на окупованому Донбасі: з'явився важливий прогноз на рік
Джерело:  online.ua

Можливість проведення виборів на окупованому Донбасі буде і далі обговорюватися, але в результаті вони або зірвуться, або будуть визнані такими, що не відбулися.
Таку думку в блозі на ONLINE.UA висловив політтехнолог Олексій Голобуцький.
Він також висловився про можливість дострокових виборів в Україні.
"Для дострокових виборів в Україні немає достатніх підстав - як мінімум, дуже мало бажаючих. Більшість учасників політичного поля цілком влаштовує система компромісів, що склалася. А у меншості бракує ресурсів. До того ж, до цих пір владі вдавалося досить акуратно стравлювати зайвий пар громадського невдоволення через локальні акції. І навряд чи контроль ситуації погіршиться в 2017-м", - вважає він.
Читайте також: Путіна засмутили щодо обміну Криму на Донбас
На його думку, вибори на окупованій території Донбасу будуть обговорюватися і в 2017 році.
"А що стосується активно нав'язуваних через всі канали (пул кремлівських експертів, політиків на кшталт екс-регіоналів і Савченко, ЗМІ) виборів в ОРДЛО - цілком можна допустити, що буде підготовка. І активні переговори на багато етапів, зі зміною учасників і залученням міжнародних представників. І навіть якесь техозабезпечення (тим більше, що міжнародні та європейські структури заздалегідь обіцяли фінансування і підтримку, Україні це нічого не буде коштувати)", - зазначив політтехнолог.
Він упевнений, що якщо вибори в ОРДЛО і почнуться, то або вони зірвуться, або будуть визнані такими, що не відбулися.
"Але в результаті вибори або зірвуться "з об'єктивних причин", або будуть визнані такими, що не відбулися вже постфактум - теж з цілком об'єктивних і очевидним для всіх причин. Загалом, в цьому питанні найімовірніше до кінця 2017 року збережеться статус-кво", - заявив Голобуцький.
Повний  текст блогу читайте на ONLINE.UA: Трамп вдарить по Росії, а у Путіна не вийде поміняти Донбас на Крим: прогноз-2017.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?