Українізація Донбасу: "радикальним патріотам" дали чітку відповідь
Категорія
Події
Дата публікації

Українізація Донбасу: "радикальним патріотам" дали чітку відповідь

Українізація Донбасу: "радикальним патріотам" дали чітку відповідь
Джерело:  online.ua

Українізація Донбасу неможлива без усвідомлення радикально налаштованими патріотами того, що в Україні є російськомовні громадяни, які мають ті ж права, що і українці, які розмовляють рідною мовою
Про це у своєму відеоблозі на ONLINE.UA розповів відомий блогер Ярослав Матюшин.
За його словами, одним з ключових аспектів українізації Донбасу є терпіння.
"Ми всі повинні зрозуміти, що Україна - двомовна країна. Що половина цієї країни 350 років була русифікованою. Цей процес неможливо одночасно розгорнути і припинити. Нам потрібні терпіння і системний підхід до цього. І тоді, мабуть, через покоління, ми отримаємо перших україномовних в побуті людей на сході. Але аж ніяк не за один рік або за один місяць", - сказав блогер.
Читайте також: Назван о три кроки, після яких Донбас заговорить українською мовою: опубліковано відео
Матюшин вважає, що потрібно прийняти проблему, адже заперечення ні до чого не приведе.
"Не дуже коректна аналогія, але вона мені приходить в голову - це, знаєте, як проблема з алкоголіками. Перший крок, який вони повинні зробити, якщо вони хочуть, якщо у них є спрага до лікування від цієї пристрасті - вони повинні зізнатися, що у них є проблема з алкоголем. Тому що заперечення - це шлях в нікуди", - зазначив він.
"А деякі радикально налаштовані патріоти відкидають цю дійсність і кажуть, що ніяких російськомовних українців немає, а є русифіковані малороси. Але реальність нам говорить зовсім іншу річ: що є російськомовні українці, вони такі ж громадяни, у них такі ж паспорти і ті ж права. Це навіть не проблема, тому що це завжди штучно роздуте питання, але, коли ми визнаємо цей факт, ми наступний крок вже будемо робити. якось міняти цю ситуацію", - заявив блогер.



Більше  читайте в блозі Ярослава Матюшина на ONLINE.UA: Несколько способов украинизировать Донбасс.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?