В Україні в 2017-му розширять число призваних до армії: з'явилися подробиці
Категорія
Події
Дата публікації

В Україні в 2017-му розширять число призваних до армії: з'явилися подробиці

В Україні в 2017-му розширять число призваних до армії: з'явилися подробиці
Джерело:  online.ua

У Генштабі заявили, що в 2017 році будуть призивати до лав Збройних сил України офіцерів запасу, які закінчили військові кафедри вишів.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на InfoResist.
Таку заяву зробив заступник начальника Головного управління персоналом Генерального штабу ЗСУ полковник Марк Андрусяк.
"Плануємо в цьому році провести призов. В кількості близько чотирьох тисяч", - сказав він.
Читайте також: Глава Генштаб у розповів, чого досі не вистачає ЗСУ
За його словами, під призов підпадають ті, хто закінчив військові кафедри, але не служив в ЗСУ.
"Згідно керівних документів, під призов підпадають особи до 43 років, які не служили в збройних силах", - зазначив представник Генштабу.
Нагадаємо, раніше під призов до армії підпадали придатні за станом здоров'я громадяни України чоловічої статі, яким до дня відправлення у військові частини виповнилося 20 років, та старші особи, які не досягли 27-річного віку і не мають права на звільнення або відстрочку від призову. Термін проходження військової служби в армії України для призовників без вищої освіти становив 18 місяців, зі ступенем спеціаліста або магістра - 12 місяців.
Як повідомляв ONLINE.UA, начальник Генерального штабу ЗСУ Віктор Муженко заявив про те, що генеральське звання тепер будуть отримувати тільки бойові офіцери.


Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?