Гройсман назвав умову, за якої долар був би дешевше 20 грн
Категорія
Економіка
Дата публікації

Гройсман назвав умову, за якої долар був би дешевше 20 грн

Гройсман назвав умову, за якої долар був би дешевше 20 грн
Джерело:  Укрінформ

Якби в Україні видобувалася достатня кількість газу, то курс гривні був би на рівні 18,5 грн за долар.
Про це заявив прем'єр-міністр Володимир Гройсман, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на інтерв'ю глави українського уряду "Укрінформу".

Читайте також: Курс и валют в Україні на четвер, 5 січня
На думку Гройсмана, долар би значно подешевшав, якби газ добували в Україні, а не купували за валюту. У зв'язку з цим, український уряд взяв курс на енергонезалежність держави, і перші результати роботи на цьому напрямку будуть помітні вже протягом 3-5 років.
"Наше завдання розвивати власний видобуток, причому саме державною компанією, скорочувати закупівлю енергоносіїв за кордоном, і ми вже можемо говорити про те, що в 2016 році ми мали не мінус, а плюс у видобутку, і я радію цьому, оскільки це свідчить, що ми пішли правильним шляхом. А в новому році додамо до того рівня газовидобуток, який маємо сьогодні, ще десь плюс 500 млн куб м газу", - підкреслив прем'єр-міністр.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше "Нафтогаз України" підписав кредитну угоду на виділення $500 млн, призначені для закупівлі газу в осінньо-зимовий період.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?