ТОП-5 кращих рецептів справжньої різдвяної куті
Категорія
Лайфхаки
Дата публікації

ТОП-5 кращих рецептів справжньої різдвяної куті

ТОП-5 кращих рецептів справжньої різдвяної куті
Джерело:  online.ua

У кожної господині свій рецепт різдвяної куті, але всі хочуть знати секрети інших: раптом, смачніше вийде.


Lady.ONLINE.UA пропонує вам п'ять рецептів приготування цієї головнох страви Святої Вечері.


Класична кутя готується з пшениці, маку, меду та сушених ягід або фруктів (найчастіше - це родзинки). Але в різних регіонах України - різні традиції.


Кутя з пшениці (класична)


Пшеницю треба залити водою напередодні, але зараз продається пшениця вже очищена, тому вистачить 2-3 годин. Варити до готовності в каструлі з товстим дном. Додати дрібку солі. Мак розтерти в ступці або в кавомолці, горіхи подрібнити. Родзинки промити, залити теплою водою, після подрібнити або додати цілі. Все перемішати, заправити розведеним теплою водою медом.



У таку кутю також можна додати халву, курагу, фініки, мармелад, чорнослив, мигдаль.


Кутя з рису


Таку кутю готують в східних регіонах країни і в Одесі. Рис відварити, додати розтертий мак, горіхи, родзинки і мед. Прикрасити цукатами. Іноді рис змішують тільки з вишнею і медом.


Кутя перлова


Готують таку кутю в Черкасах. Перловку варять, додають горіхи, родзинки, мак розводять з медом і цією заправкою поливають кутю вже в тарілках. Деякі господині додають в заправку чорницю.



Кутя ячмінна


Така кутя не зовсім традиційна, але дуже смачна. Ячмінь замочити, зварити, додати цукор, заморожену малину, вишню і родзинки. Можна додати мак.



Кутя з бобальок


Бобальки (або бубалькі) готують в деяких селах на Закарпатті. Це маленькі кульки з дріжджового тіста (вода, борошно, сіль, цукор, дріжджі, рослинна олія). Кульки печуть або варять. Після поливають медом і посипають горіхами і маком.



Бажаємо вам смачної куті та веселих свят !

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?