Трамп шокував росіян кандидатом на важливу посаду в США
Категорія
Світ
Дата публікації

Трамп шокував росіян кандидатом на важливу посаду в США

Трамп шокував росіян кандидатом на важливу посаду в США
Джерело:  Reuters

Новообраний президент США Дональд Трамп висунув на пост директора національної розвідки колишнього сенатора від штату Індіана Деніела Коутса, який відомий своїми антиросійськими поглядами.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Reuters.
73-річний Коутс більше 10 років займав пост сенатора Індіани, до цього він чотири терміни пропрацював в палаті представників. Під час президентства Джорджа Буша-молодшого Коутс займав посаду посла США в Німеччині. Він також входив до комітету сенату з розвідки.
Читайте також: У всьому винен Кремль: розвідка США зробила резонансну заяву
Варто відзначити, що нове призначення Трампа викликало шок у росіян. Так, російські ЗМІ в негативному ключі подали новину про рішення новообраного президента США призначити директором національної розвідки Коутса. Наприклад, видання "Російський діалог" випустило новину з таким заголовком: "Нацрозвідку США з подачі Трампа очолить республіканський сенатор-русофоб".


Коутс, будучи сенатором Індіани, ініціював припинення співпраці США з "Рособоронекспортом". У 2014 році він заявляв, що Росію треба дискваліфікувати з Чемпіонату світу з футболу в Бразилії через агресію Кремля на Донбасі.
У березні 2016 року Росія включила Коутса в список конгресменів і співробітників Білого дому, яким заборонений в'їзд в країну у відповідь на санкції США, прийняті після анексії Криму. Коутс в свою чергу іронічно прокоментував цей крок, заявивши, що вкрай розчарований тим, що тепер не зможе відвезти свою сім'ю на відпочинок до Сибіру.


Як повідомляв ONLINE.UA, бізнесмен Рекс Тіллерсон, висунутий переможцем президентських виборів в США Дональдом Трампом на посаду Держсекретаря, жорстко пройшовся по Росії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?