Між Японією і Південною Кореєю розгорається потужний скандал через пам'ятник: з'явилися фото
Категорія
Світ
Дата публікації

Між Японією і Південною Кореєю розгорається потужний скандал через пам'ятник: з'явилися фото

Між Японією і Південною Кореєю розгорається потужний скандал через пам'ятник: з'явилися фото
Джерело:  РБК Україна

Між Японією і Південною Кореєю розгорівся скандал після того, як південнокорейські активісти встановили навпроти японського генерального консульства пам'ятник так званим "жінкам для втіхи"
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на РБК-Україна.
Монумент був встановлений представниками південнокорейських громадських організацій в портовому місті Пусані 28 грудня без узгодження з місцевою владою. У той же день його прибрали, але 30 грудня активісти знову встановили пам'ятник поруч з диппредставництвом Японії, домігшись схвалення з боку міської адміністрації.
Читайте також: "Майдан" в Південній Кореї домігся своєї мети
У відповідь на це, як пише Преса України, влада Японії відкликала свого посла Ясумаса Нагаміне з Південної Кореї. Японія також вирішила відкликати генконсула в Пусані і призупинити переговори з економічних питань з Південною Кореєю.
У 1932-1945 роках на окупованих Японією територіях у Східній, а також Південно-Східної Азії існували військові борделі для японських військових, які називалися «Станції розради».
Встановленням пам'ятника в Пусані південнокорейські активісти захотіли нагадати про річницю угоди між країнами, згідно з якою Японія зобов'язана виплатити мільярд ієн, як компенсацію за «жінок для втіхи», які насильно займалися проституцією з японськими солдатами під час окупації Японією Південної Кореї в минулому столітті.




Як повідомляв ONLINE.UA, США передадуть Японії контроль над територіями острова Окінава, на яких розміщений американський тренувальний полігон.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?