Янукович залишився без корабля: стало відомо про рішення суду в Києві
Категорія
Події
Дата публікації

Янукович залишився без корабля: стало відомо про рішення суду в Києві

Янукович залишився без корабля: стало відомо про рішення суду в Києві
Джерело:  online.ua

Печерський районний суд Києва заарештував ряд об'єктів нерухомого майна колишнього президента  Віктора Януковича.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ухвалу суду від 29 грудня 2016 року, яке цитують "Українські новини".

Зокрема, суд заарештував житловий будинок, квартиру, два гаража і корабель Януковича.


Відзначається, що прокуратура в своєму клопотанні просила суд заарештувати житловий будинок, квартиру, 2 гаража, 2 машиномісця в напівпідземному паркінгу і бриг (двощоглове судно з прямими вітрилами) 2000 року побудови.


Читайте також:  Привозьте Януковича з Азаровим: соцмережі насмішило рішення російського суду щодо Майдану


В ухвалі суду також зазначено, що Янукович підозрюється в скоєнні злочинів за ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 (пособництво в умисних діях, вчинених з метою зміни територіальних кордонів і державного кордону України в порушення порядку, встановленого Конституцією України) та ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 437 (пособництво в веденні агресивної війни) Кримінального кодексу.


Санкції ряду даних статей передбачають можливість конфіскації майна.


Суд задовольнив клопотання прокуратури в повному обсязі.


Відзначимо, проти Януковича, який ховається в Росії з 2014 року, в Україні порушено низку кримінальних справ. Генеральний прокурор України Юрій Луценко раніше прогнозував, що суд над Януковичем у справі про державну зраду почнеться в лютому 2017 року.


Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  київський Печерський суд зняв арешт з коштів трьох фізичних осіб на суму 15 мільйонів доларів на рахунках в ПАТ "Всеукраїнський банк розвитку", який належить синові побіжного екс-президента Віктора Януковича Олександру Януковичу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?