На звільненому Донбасі знайшли газету, що лає прихильників України: опубліковані фото
Категорія
Події
Дата публікації

На звільненому Донбасі знайшли газету, що лає прихильників України: опубліковані фото

На звільненому Донбасі знайшли газету, що лає прихильників України: опубліковані фото
Джерело:  online.ua

Журналіст і блогер Денис Казанський опублікував інформацію про те, що в звільненому прифронтовому Торецькому Донецької області (колишній Дзержинськ) людьми депутата Ігоря Шкірі видається газета "Дзержинський повіт", в якій розпалюється ненависть до прихильників України.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook Казанського.


За інформацією журналіста, в даній газеті місцевих жителів запевняють в тому, що українська влада їм чужа.


«Прихильників України в газеті називають "екстремістами", жителів Торецького переконують, що проукраїнські активісти називають їх всіх алкашами і наркоманами, а владу в місті захопили чужинці. Нічого нового тут немає - це класика, придумана ще під час боротьби з "помаранчевою чумою", - пише Казанський.


Читайте також:  На звільненому Донбасі знайшли партію фанатів Путіна: соцмережі в шоці


«Роками такими публікаціями людям промивали мізки, поки в результаті вся ця ненависть не вихлюпнулася на вулиці і не вилилася у війну. Тільки Шкіря та інші розпалювачі цієї війни так і не понесли покарання. І ось все по новій. Якесь диявольське дежа вю», - додав Казанський.




«Газета контролюється місцевим депутатом міськради Ігорем Рибаком, близьким до народного депутата Ігоря Шкірі (депутатська група" Відродження "). Інтерв'ю Шкірі з закликами "об'єднуватися і протистояти" українській владі також опубліковано в газеті», - пише Казанський в своєму блозі.


За інформацією Казанського, в одній зі статей газети описується інцидент, який стався в Торецькому 23 грудня 2016 року.


Казанський стверджує, що в цей день в Торецьк приїхав Шкіря, однак частина місцевих активістів зустріли нардепа вороже. За даними журналіста, голова громадської ради при Донецькій ОДА Ірина Кирикова назвала Ігоря Шкірю палієм війни в Донецькій області. Після цього в залі зав'язалася бійка, в ході якої охорона Шкірі штовхала і била журналістів і опонентів нардепа, пише Казанський.


«В помсту за це в газеті "Дзержинський повіт" опоненти Шкірі були названі "провокаторами", крім того автори статті приписали людям образливі висловлювання, спрямовані проти всіх жителів Торецького», - стверджує Казанський в своєму блозі.


Журналіст також публікує відповідні скріншоти.


Як повідомляв ONLINE.UA,  українські олігархи намагалися постати перед пересічними громадянами країни в образі патріотів і меценатів, однак дійсність зруйнувала ці образи, заявив в статті для ONLINE.UA політичний експерт Євген Магда.





Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?