Розвідка США розкрила гучні дані про Путіна, а Трамп висловився про Росію
Категорія
Світ
Дата публікації

Розвідка США розкрила гучні дані про Путіна, а Трамп висловився про Росію

Розвідка США розкрила гучні дані про Путіна, а Трамп висловився про Росію
Джерело:  Reuters

В 2016 році  президент Росії Володимир Путін  наказав організувати втручання у вибори президента США і провести кампанію з дискредитації кандидата від демократів Хілларі Клінтон; новообраний глава Білого дому Дональд Трамп визнав факт кібератак, але спростував їх вплив на результат виборів.
Про це йдеться в оприлюдненій доповіді американської розвідки про втручання Росії у вибори США, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Reuters.
"Ми вважаємо, що Путін і російський уряд явно воліли обрання Трапма", – стверджується в документі.
Згідно з доповіддю, Путін мав намір очорнити Клінтон і підірвати віру народу в американську демократію.


Читайте також: Розвідка США дізналася, як у Путіна святкували перемогу Трампа

"Ми також вважаємо, що Путін і уряд РФ прагнули збільшити передвиборні шанси обраного президента Трампа, зокрема шляхом дискредитації держсекретаря Клінтон", — додали розвідники.


Тим часом, сам Дональд Трамп заперечує, що втручання російських хакерів могло вплинути на результати виборів американського президента.


Про це він заявив на зустрічі з керівниками ЦРУ, ФБР і Національної розвідки, на якій обговорювалося втручання Росії у виборчий процес в США, передає dpa.


Трамп назвав зустріч "конструктивною", хоча раніше постійно висловлював сумніви в даних спецслужб, але відкинув вплив хакерських атак на сервери Демократичної партії на результати виборів.


"У той час як Росія, Китай, інші країни, сторонні групи та особи систематично намагаються здійснити злом киберинфраструктуры наших урядових інститутів, підприємств і організацій, включно з Національним комітетом Демократичної партії, абсолютно ніякого впливу на результат виборів не було", - стверджує він.


Крім того, Трамп пообіцяв, що протягом 90 днів після інавгурації його команда представить план з протидії кібератакам.


Як повідомляв ONLINE.UA раніше  Дональд Трамп називав звинувачення розвідки на адресу Росії та Володимира Путіна щодо організації кібератак "політичним полюванням на відьом".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?